Complicațiile diabetului – combatere/ ameliorare

Sursa principală de energie a ființelor umane este glucoza. Aceasta se găsește în pâine, fructe, lapte, anumite legume bogate în amidon și zaharuri. În timpul digestiei, pancreasul produce un hormon, insulina, care este implicat în metabolismul glucidelor ( zaharurilor ).

Diabetul este definit ca o condiție medicală anormală, caracterizată prin incapacitatea corpului de a conserva și de a utiliza corect energia provenită din alimente.

Există mai multe tipuri de diabet iar cei care au această suferință au deja diagnosticul corespunzător stabilit de medic :

  • diabet tip 1 sau diabet juvenil – când pancreasului îi scade/ lipsește capacitatea de a produce insulină,
  • diabet tip 2 când pancreasul mai produce insulină dar organismul nu o poate folosi, 90 % dintre persoanele cu diabet tip 2 sunt supraponderale sau obeze,
  • diabet gestațional – un diabet temporar care se manifestă la femeile însărcinate.
  • alte tipuri – defecte genetice, indus de medicamente, boli endocrine etc.

Încă nu s-a descoperit un leac pentru diabet, însă există metode de control al bolii și totuși apar complicațiile. Acestea pot fi pe termen scurt ( uneori sunt urgențe medicale) :

  • hipoglicemia – se manifestă brusc și,dacă valorile sunt prea mici sau se întâmplă de prea multe ori, afectează funcția creierului,
  • hiperglicemia – își face simțită prezența în mod progresiv și conduce la apariția unor complicații devastatoare,

Complicațiile pe termen lung ale diabetului:

Inimă și vase de sânge:

Glicarea – generarea unor substanțe toxice care în timp determină deteriorarea vaselor de sânge și apariția angiopatiilor cu predispoziție spre accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic etc. Procesele inflamatorii de la nivel cardiovascular pot fi încetinite dacă se fac cure ( 3 luni da, 1 lună nu) cu Omega 3 , vitamina C cu bioflavonoide ( C300 Plus) și vitamina E pentru refacerea căptușelii vaselor de sânge care sunt foarte afectate de nivelele mari ale glicemiei,. Resveratrol Plus are un rol foarte important în întreținerea vaselor de sânge.

Rinichi:

Afectarea renală – se manifestă atât sub formă de nefropatie (deteriorarea nefronului, structura responsabilă cu filtrarea sângelui în așa fel ca substanțele toxice organismului să fie eliminate prin urină iar cele benefice să fie păstrate și returnate în circulație ) cât și infecții urinare repetate. URX administrat intermitent, la fiecare 3 luni câte un flacon, încetinește deteriorarea rinichiului.

Ochi:

Afectarea ochilor – retinopatia diabetică care obligă diabeticul să meargă anual la consult oftalmologic. Pe lângă tratamentul indicat de medic, Lutein Plus reduce efectele proceselor oxidative intraoculare.

Sistem nervos:

Afectarea sistemului nervos în cazul diabeticilor se produce din mai multe direcții:

  • dereglările metabolice duc la funcționare anormală a ficatului, creșterea colesterolului, îngroșarea plăcii de pe pereții vaselor de sânge și risc mai mare de accidente vasculare cerebrale,
  • nivelurile crescute de glucoză din sânge pot determina schimbări biochimice negative care duc la deteriorarea celulelor nervoase și apariția neuropatiei diabetice. Semnele și simptomele sunt:
    • reducerea sensibilității – în cazuri grave, bolnavul nu mai simte atingerile foarte reci sau foarte fierbinți, poate suferi arsuri fără să își dea seama că s-a ars,
    • senzatia că ”ard tălpile”, furnicături, amorțeli, dureri la executarea unor mișcări ( sunt pacienți care au simptomele sindromului de tunel carpian sau ale lombosciaticii)

Și în această situație primează tratamentul indicat de medic, mișcarea și, adăugăm, câteva suplimente ajutătoare: MagneZiB6 pentru atenuarea spasmelor musculare și a stării de agitație, Rhodiolin – un adaptogen care reglează activitatea neurotransmițătorilor, Ginkgo XC pentru circulație cerebrală, MegaQProtect și complex B pentru neuropatie , Evening Primrose Oil pentru susținerea celulei hepatice, echilibrarea colesterolului, refacerea membranei celulare – știut fiind că diabetul tip 2 este insulino-rezistent, adică receptorii de la nivelul membranei celulare nu recunosc insulina proprie și nu permit utilizarea ei. O parte dintre aceste produse se administrează permanent, altele cu intermitențe,

Probleme de imunitate:

Predispoziția la infecții a diabeticilor și dificultatea vindecării plăgilor este cunoscută. De aceea detoxifieri periodice și menținerea unui pH corespunzător sunt strict necesare..

Piele, unghii, păr:

Afectarea tegumentelor care sunt mai uscate, mai ușor de rănit; a fanerelor ( păr, unghii) care pot fi afectate de micoze; a danturii – risc mai mare la carii, paradontoza. De folos pentru menținerea elasticități și integrității lor sunt produsele cosmetice din gama OrganiCare și complexul Beauty Formula.

AFIRMAȚII UTILE:

Accept să las la o parte durerea, nemulțumirea, frustrarea pe care le trăiesc și să mă responsabilizez față de ceea ce se întâmplă în viața mea. Accept faptul că am dreptul la fericire și merit ca bucuria și pacea să îmi lumineze drumul. Mă întorc spre mine însumi, spre inima mea și spre adevăr.” Jacques Martel

6 Replies to “Complicațiile diabetului – combatere/ ameliorare”

  1. * Fructul ACAI are un conţinut ridicat de fibre şi o concentraţie foarte mică de zahăr şi previne cu succes fluctuaţiile nivelului de glucide din sânge,
    * Frunza CACTUSULUI NOPAL este recomandată suferinzilor de diabet şi nu numai, datorită conţinutului mare de fibre, care stabilizează nivelul glicemiei,
    * CROMUL este un element foarte util în lupta împotriva diabetului, întrucât previne apariţia poftei de dulce şi contribuie astfel la menţinerea unui nivel normal al glicemiei.
    https://cameliaflorea.calivita.ro/products are până joi, 14. 11. 2019 o promoție : cine achiziționează pe aceeași factură un flacon de Organic Acai împreună cu un flacon de Nopalin va primi cadou un flacon de Cromium Max 500.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.