yellow rose flower

Doamnelor și domnișoarelor, aceste informații sunt pentru voi!

„Plăcerea este interzisă, plină de culpabilitate. M-am închis într-o carapace, la nivel psihic și psihologic. Am impresia că nu aparțin nimănui” – așa cred că mi-ar povesti despre suferința sa o femeie care l-a citit pe Jacques Martel.

De fapt ar fi o descriere frumoasă a motivului sufletesc care i-a dat voie trupului să facă o formă de vulvovaginită.

Ce simptome o deranjează:

  • Senzația de arsură și prurit (mâncărime) la nivel vulvar,
  • Dispareunie = durere în timpul contactului sexual,
  • Secreție vaginală modificată, în volum mai mare decât este normal, cu miros specific  și culoare care variază în funcție de agentul cauzator:
    • De culoare verzuie, spumoasă în infecții cu trichomonas (paraziți)
    • De culoare albă, aspect brânzos în candidoză (fungi – senzația de vid afectiv, frustrarea că ar trebui să le facem pe plac celorlalți ca să fim apreciați, când ne lăsăm „parazitați” de furia că ne simțim „folosiți” ne face mai vulnerabili la infecțiile fungice)
    • De culoare cenușie cu miros greu în infecții bacteriene (gardnerella, mycoplasma, peptostreptococcus)

Și specialistul îi va spune că are vulvovaginită:

Vulvovaginita este una dintre cele mai frecvent întâlnite afecțiuni ginecologice. În plus, un spectru larg de tulburări pot determina simptome vulvovaginale.

Sănătatea vaginului se datorează interacțiunii complexe dintre:

  • flora vaginală – lactobacillus acidophillus care au rolul de a menține pH-ul acid (3,8 – 4,2, neprielnic pentru bacteriile patogene;
  • nivelul de estrogeni (hormoni feminini) – estrogenul stimulează menținerea sănătății și integrității mucoasei vaginale, asigurând o barieră fizică pentru infecție.

Dezechilibrele de la nivelul vaginului pot fi produse de antibiotice, hormoni, spălăturile vaginale prea dese, abuzul de medicamente intravaginale, bolile cu transmitere sexuală, stresul, dieta deficitară, oboseală.

Factorii predispozanți sunt: reacțiile alergice, infecții locale ale vaginului sau la nivelul altor organe, istoric de diabet, abuz de steroizi (de exemplu femeile care fac – din necesitate – multe tratamente cu produse pe bază de cortizon), dezechilibre ale ciclului menstrual.

Prevenirea și combaterea vulvovaginitelor:

Pentru prevenire pornim de la cauze și factori favorizanți:

  • Educație sexuală – utilizarea prezervativului, evitarea partenerilor multipli;
  • Ținerea sub control al diabetului și a altor dezechilibre hormonale – medicii specialiști vor oferi întotdeauna indicațiile potrivite;
  • Reducerea stresului , dieta adecvată – conform grupei de sânge;
  • Tratarea adecvată a infecțiilor, întotdeauna probioticul trebuie administrat încă cel puțin 6 săptămâni după terminarea antibioticului.

Produse Calivita indicate în cazul vulvovaginitelor produse de microrogansmele mai sus amintite:

  • Intern – va trebui ca tratamentul să fie urmat OBLIGATORIU și de partener măcar 6 săptămâni: Liquid Chlorophyll , Paraprotex + Oregano OilAC Zymes Plus
  • Extern: spălături vaginale cu o soluție : 100 ml apă acidă nivelul 1 sau 2 de la Aquarion sau ceai de coada șoricelului sau ceai de gălbenele sau ceai de coada calului  + 10 picături Oregano Oil  – zilnic până la ameliorarea simptomelor apoi doar 1-2 ori pe săptămână -1 capsulă AC Zymes intravaginal după spălătură

Vulvovaginita – situații speciale

Vulvovaginita virală – cu sau fără condilomatoză (ca un fel de negi vulvari și vaginali) apare în urma infectării cu Human Papilloma Virus – și are șanse să se trateze cu:

  • VirAgo câte 2 la 12 ore timp de cel puțin 6 luni.
  • Vitamina C favorizează respirația celulară și echilibrează sistemul imunitar;
  • OxyMax sau Low Deuterium OxyCristal sunt variante de oxigen stabilizat care pot completa deficitul de oxigen la nevoie. Este strict necesar să se mențină permanent un nivel crescut de oxigen în țesuturi – pentru că unele tulpini de HPV pot să provoace cancerul.

Vulvovaginita atrofică (specifică femeilor intrate la menopauză):

  • Intern: Menopausal Formula + Vitamina E + Coenzima Q10 + Super Soya Lecithine + #glamUp
  • Extern: EveryMoment cu intermitențe . Când nu folosim EveryMoment sunt foarte utile și loțiunile: Hand&Body Lotion sau OrganiCare în care este bine să punem : Beta Caroten + Evening Primrose Oil +Vitamina E + ulei esențial de tămâie  

Distrofiile vulvare – sunt condiții dermatologice ale tegumentului vulvar, se întâlnesc la femeile deja intrate la menopauză și care au avut istoric de candidoză vaginală. Simptomul cel mai supărător este pruritul (mâncărimea). Se recomandă schema anterioară.

Ca de obicei, atrag atenția că doar medicul este cel care va stabili diagnosticul și conduita terapeutică.

Dragilor, aveți încredere în voi și feminitatea voastră, acceptați să fiți deschise la iubire sub toate formele ei și să vă împliniți deplin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.