Abcese și furuncule

Un furuncul este o infecție profundă în piele, care provoacă roșeață, durere, tumefiere și puroi. De regulă, ele se datorează unor infecții bacteriene. Dacă apar în mod repetat pot fi un semn de imunitate scăzută.

Din perspectivă psiho-somatică,  fac de obicei furuncule acele persoane care au impresia că ceva sau cineva le otrăvește existența, își refulează în ei înșiși furiile și frustrările. Când aceste ”acumulări negative” ating un prag critic, apar furunculele. 

Prevenirea apariției lor presupune, în primul rând întărirea sistemului imunitar:

Dacă totuși furunculul a apărut, ce putem face?

  • evităm stoarcerea pentru a nu răspândi infecția;
  • aplicăm comprese calde, căldura va stimula furunculul să formeze un cap, să dreneze și să se vindece mai repede ( felii de roșie sau de ceapă încălzite, sau frunze strivite de patlagină proaspătă aplicate pe un furuncul accelerează drenarea)
  • dacă furunculul s-a spart, nu faceți baie ci doar duș pentru a nu răspândi infecția;
  • preparatele pe bază de usturoi , ulei de oregano, propolis au efect de antibiotic natural;
  • începeți un tratament pentru întărirea sistemului imunitar pentru a evita recidiva.

Trebuie să vă prezentați la medic dacă: aveți febră mai mare de 38º C, faceți frisoane, apar inflamații ale ganglionilor limfatici sau furunculul recidivează.

Persoanele diabetice sau cu alte afecțiuni care să le deprime sistemul imunitar sunt mai predispuse la furuncule.

”Accept să îmi exprim furia pe care o trăiesc și să cer ajutor, dacă este cazul, pentru a evita să mă otrăvesc prin apariția unui furuncul. ” – Jacques Martel 

One Reply to “Abcese și furuncule”

  1. Uneori furunculele apar ca si consecinta a altei boli, inca nedepistate. Cu ajutorul aparatului de biorezonanta se poate vedea care sunt aceste afectiuni si alte disfunctii chiar cu saptamani bune inainte sa se manifeste. Avantajul ar fi ca se pot lua acele masuri necesare pentru a evita suferinte suplimentare. In Focsani, programarile pentru aceasta testare se pot face la nr de telefon: 0727876022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.