Lucruri înfricoşătoare despre diabet

Ştiti care e cea mai mare teama a diabeticilor? Cea că vor face infarct.

Pentru 75% dintre diabetici, cel mai mare risc este cel de complicaţie cardio-vasculară, chiar dacă îşi respectă întocmai tratamentul medicamentos.

Iată de ce!

Glicemia crescută are efect inflamator puternic pentru vasele de sânge.

La fel şi insulina.

Împreună reprezintă o combinaţie nu prea fericită.

Niveluri ridicate ale amândurora – cum se întâmplă în cazul celor cu diabet tip II – acţioneaza ca o flacără distrugătoare asupra sistemului circulator sanguin, arzând endoteliul ( “căptuşeala”˝) delicat al venelor şi arterelor erodându-l şi îmbolnăvindu-l.

O astfel de inflamaţie extremă declanşează formarea de ţesut – plăci aterosclerotice – care să acopere aceste “arsuri” ale arterelor. Pereţii vasculari se îngroaşă şi devin friabili, adică a crescut riscul de infarct miocardic, sau cerebral, sau renal, sau retinian.

Medicamentele antidiabetice nu opresc aceste distrugeri. De fapt, multe dintre ele fac să fie afectarea şi mai puternică.

Două studii extinse în America şi Australia au demonstrat că administrarea medicaţiei antidiabetice, inlusiv a insulinei, pentru a menţine glicemia la valori normale, nu conduce la reducerea  incidenţei problemelor vasculare ale pacienţilor, ci are efect invers.

Această descoperire a fost confirmată  în 2008 de faimosul studiu ACCORD care a fost efectuat  pe un lot de 10 000 de pacienţi cu diabet tip II. S-a constatat că la cei la care s-a folosit terapie agresivă pentru scăderea glicemiei, incidenţa complicaţiilor cardio-vasculare a fost cu 22% mai mare decât la cei la care nu s-a utilizat această terapie.

În plus, nici medicamentele folosite pentru scăderea colesterolului – cunoscute şi sub numele de “statine” – nu oferă aproape nici o protecţie, ba chiar cresc riscul de apariţie a diabetului la persoanele care le folosesc.

Ce-i de făcut?

Dietă, mişcare, cumpătare, încredere în protecţia divină şi potenţialul fiecăruia de vindecare – natura are întoteauna soluţii.

 

 

4 Replies to “Lucruri înfricoşătoare despre diabet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.