Valoarea nu constă în numărul de prieteni sau de cunoștințe

Pentru că suntem ființe sociale, ne lăsăm de foarte multe ori influențați de părerea celorlalți despre noi, ceea ce ne poate produce tot felul de emoții, uneori negative – astfel de emoții ne pot produce dezechilibre care vor favoriza apariția îmbolnăvirilor.

Sarcinile vieții: sarcini de muncă, sarcini de prietenie, sarcini de iubire (ALFRED ADLER)

„În primul rând , există două obiective privind comportamentul: să ai încredere în propria persoană și să trăiești în armonie cu societatea. Apoi, obiectivele de ordin psihologic, care susțin această formă de comportament, sunt conștiința faptului că am capacitatea și conștiința că oamenii îmi sunt camarazi. ” – ICHIRO KISHIMI / FUMITAKE KOGA

Nevoile celorlalți este bine să le rezolvi după ce le-ai rezolvat pe ale tale. Doar așa poți fi cât mai mult timp apt să îi ajuți pe cei care au nevoie de tine = mă simt bine că sunt util, înseamnă că viața mea are un rost pe pămănt.

Sănătatea ta are de câștigat dacă vei conștientiza că ești unic, dar în același timp ai și drepturi și obligații la fel ca ceilalți.

Prima obligație este față de tine însăți. Dar dacă tu crezi că nu este așa, ești primul care consideră că nu ești valoros și acest sentiment de devalorizare poate declanșa afecțiuni ale oaselor.

One Reply to “Valoarea nu constă în numărul de prieteni sau de cunoștințe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.