Cele mai semnificative manifestări ale autodevalorizării – probleme ale oaselor

Prima obligație este față de tine însăți. Dar dacă tu crezi că nu este așa, ești primul care consideră că nu ești valoros și acest sentiment de devalorizare poate declanșa afecțiuni ale oaselor.

Oasele sunt piese dure, rezistente care se articulează între ele pentru a constitui scheletul osos. Împreună cu mușchii și tendoanele se constituie într-un ansamblu funcțional numit aparat locomotor.

Ca semnificație, oasele reprezintă structura solidă a corpului, stâlpii săi, arborele vieții deoarece în interiorul oaselor există măduva hematogenă, locul unde organismul „fabrică” celulele sângelui. „Oasele reprezintă structura de bază, armătura fundamentală pe care este construită întraga mea ființă, suportul corpului meu emoțional. Oasele au, de asemenea, o legătură cu structura legilor și cu principiile fundamentale cu care am de-a face în fiecare zi și care sunt aplicate de autoritate (poliție, profesori, părinți etc.) pentru a mă ajuta să fiu sprijinit și a exista o ordine generală. ” – Jacques Martel.

sursa foto: „Atlas de anatomie” format PDF, editura Steaua Nordului

Dacă apare o problemă a oaselor trebuie să te întrebi în ce aspect al personalității te simți devalorizat.

De exemplu, dacă este vorba de osteoporozădegenerare, demineralizare ososasă. Această afecțiune apare la persoanele trecute de prima tinerețe și are ca expresie definitorie: „Nu mai sunt cine eram înainte”.

Dacă ești femeie, aflată la menopauză (deci nu mai poți avea copii) poți să încetinești procesul de degradare osoasă canalizându-ți energia spre ale aspecte ale vieții – aspecte care să îți evidențieze valoarea – :

  • poți fi cea mai iubită bunică, care să spună cele mai captivante povești, să gătească cele mai „super-mega-ultra-delicioase” prăjituri, cel mai „secretos” și autorizat consilier pentru nepoții tăi;
  • poți începe să înveți ceva nou, care să îți reconfirme capacitatea intelectuală și creativitatea pe care le-ai neglijat din cauza rutinei cerute de serviciu, viața de familie, obligații. Aici mai există niște avantaje: menții sănătatea creierului și câștigi respectul celor tineri când vor vedea că te descurci în domenii în care se considerau ași – bonus pentru ei – experiența ta de viață;
  • poți interacționa cu persoane de vârsta ta, să împărtășiți una alteia despre propriile întâmplări – preferabil să le rememorați doar pe cele pozitive – dacă îți este greu să alegi, gândește-te că acum povestești despre acea experiență pentru că ești destul de puternică să poți face față oricărei provocări ;
  • poți lua suplimente care să încetinească procesul; vitamina D, minerale etc.

Dacă ești bărbat, ieșit la pensie, aflat la andropauză (deci mai puțin potent) poți încetini procesul de degradare osoasă folosindu-te de punctele tale forte:

  • ai experiență de viață, ai experiență profesională – este nevoie doar să o arăți cu răbdare și înțelegere mai tinerilor tăi colaboratori;
  • poți fi cel mai grozav bunic, de la care nepoții să învețe multe jocuri, să asculte multe povești – copiii nu se nasc cu telefonul sau tableta în mână, ajung să se „refugieze” în utilizarea ei pentru că părinții nu au timp să îi învețe jocul cu mingea, cum să construiască zmeie, cum să ocrotească un animal de companie, cum să obțină performanță din practicarea unui sport -;
  • la fel ca în cazul doamnelor, învățarea de noi abilități poate crește mult încrederea în propriile forțe, în propria valoare;
  • poți lua suplimente, poți să continui să practici activitățile care să îți confirme cât ești de valoros.

Oricărei persoane afectate de osteoporoză îi este de mare ajutor să aibă răbdare cu sine, încredere în propriile forțe și curaj să privescă spre viitor.

Alte manifestări osoase ale sentimentului de devalorizare pe care îl trăiești pot fi, în funcție de vârstă sau temperament:

  • diformitatea – atunci când ești expus la anumite presiuni pe care ai impresia că numai tu trebuie să le suporți, când te înfurii pentru că nu te poți exprima liber și trebuie să te supui – . Te-ar ajuta dacă ai fi mai flexibil față de propriile principii de viață, că îți poți manifesta iubirea și altfel decât supunându-te necondiționat.
  • dislocarea oaselor – atunci când devii confuz asupra locului tău în univers, când „îți pierzi echilibrul”. Până te lămurești, poți atenua durerile cu produse care ajută la menținerea / regenerarea articulațiilor.
  • fracturile au legătură cu revolta sau reacțiile tale față de autoritate. Din experiența personală: am făcut o fractură atunci când nu am putut pleca în concediu.
  • osteomielita – o infecție a oaselor și a măduvei care are rostul de a scoate la lumină conflicte de genul: „Trăiesc furie și frustrare față de o autoritate și față de felul în care este structurată viața, de înregimentarea ei. Sau pot avea impresia că nu sunt suficient de susținut sau de sprijinit, mai ales de tatăl meu. (…..) Sunt tot timpul cu garda ridicată. Nu am încredere în mine și în cei din jurul meu” – Jacques Martel

Cancerul osos – apare când ai impresia că nu valorezi nimic, că nu ești bun de nimic. Este una dintre cele mai crunte manifestări ale devalorizării. Metastazele osoase consecutive altor cancere tot această semnificație au: „Sunt bolnav, nu mai sunt de folos nimănui, sunt o povară, nu mai am nicio valoare”.

Pentru menținerea oaselor sănătoase și funcționale este de mare ajutor:

  • să recunoști, să conștientizezi și să îți folosești calitățile proprii;
  • să înveți să exprimi ceea ce simți;
  • să ai încredere în tine și în viață;
  • să te schimbi pe tine dacă schimbarea te poate pune în valoare;
  • să te iubești suficient ca să îți regăsești libertatea de mișcare, să poți lua propriile decizii în legătură cu viața ta;

Cu ce te pot eu ajuta:

  • evaluare cu aparatul de biorezonanță ca să vedem ce dezechilibre energetice pot să îți determine autodevalorizarea;
  • terapie energetică – reduce stresul, ajută la relaxare, la creșterea flexibilității și la conștientizare;
  • schemă cu produse naturiste care să susțină organismul până când înveți să te iubești pe tine.

5 Replies to “Cele mai semnificative manifestări ale autodevalorizării – probleme ale oaselor”

  1. COXARTROZA – cât de mulți oameni cer ajutorul!
    Destul de mulți au încercat deja multe terapii și nu au văzut rezultate semnificative:
    – poate pentru că au început târziu tratamentul;
    – poate că, după ce s-au ameliorat puțin durerile , nu l-au mai continuat;
    – poate că mai trebuie ceva – să se elibereze de tendința de a ezita atunci când trebuie să meargă înainte.
    Tu, omule drag, care te confrunți cu dureri de șolduri la fiecare pas, cred că ar trebui să înțelegi că este timpul să trăiești mai ales pentru tine și mai puțin pentru alții.
    Până atunci, cred că ai nevoie de ceva suplimente care să îți refacă articulația. Lasă-mi un mesaj cu problemele tale și îți voi face o schemă de terapii care să te ajute!
    https://cameliaflorea.ro/categorie-produs/sanatatea-oaselor-si-articulatiilor/

  2. Am avut o infecție la șold drept după câteva luni de antibiotice acum mă doare tare genunchiul drept și mă scăpat de picior și este și umflat genunchiul va rog să mă ajutați

    1. Medicul v-a dat și un diagnostic, atunci când v-a recomandat antibioticul? Pentru genunchi eu vă recomand: Pure Yucca + Joint Protex. Pentru a completa schema, vă rog să îmi scrieți și: diagnosticul pus de medic, ce vârstă aveți, ce alte afecțiuni mai aveți. Sănătate vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.