“Nu esti bolnav, ti-e doar sete”

Masaru Emoto a studiat apa şi a descoperit că: “Apa are puterea magică de a da naştere tuturor lucrurilor şi de a păstra informaţia.” După naştere suntem 80% apă, apoi acest procent scade treptat, o dată cu înaintarea in vârstă, Când procentul ajunge mai mic de 50% murim. Cât suntem încă tineri, organismul nostru încercă să îşi conserve necesarul de apă, numai că se menţin şi multe toxine. Cea mai la “îndemână” metodă de evitare a deshidratării, în absenţa aportului de lichide, este fabricarea de colesterol – cu toate consecinţele negative ce decurg. Membrana se imbracă într-o peliculă protectoare, ca o cremă, care împiedică uscarea. Studiile efectuate au arătat că, în 90% din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de băut apă corect, ceea ce inseamnă că in 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratării.( Aceste rezultate le-a obţinut dr Ralph Vornehm)

Cocluzia studiilor lui Emoto a fost, aşa cum insuşi a susţinut-o intr-o conferinţa la Bucureşti, : “Aşadar, trebuie să bem mai multa apă, trebuie să vedem imagini cât mai plăcute in jurul nostru, să ascultăm muzică vindecătoare şi să auzim – atât de la propria noastra conştiinţa, cât şi de la cei din jur – cât mai multe cuvinte vindecătoare.”

Independent de Masaru Emoto, un medic arestat în trecut intr-un context politic în India , F. Batmanghelidj, autorul cărtii “Nu eşti bolnav, ti-e doar sete”, a observat în închisoare că, atunci când arestaţii beau apă, multe dintre durerile corpului fizic dispăreau.

Cănd a ieşit din închisoare a înfiinţat o clinică unde a aprofundat legătura dintre nivelul apei din organism şi starea psiho-somatică a pacienţilor.

Ralph Vornehm a prezentat componenta de apă a fiecărui organ din corpul omenesc, începând cu celulele, sângele, neurotransmiţătorii şi terminând cu organele mai mari. Creierul are în componenţa sa 90 % apă, ceea ce explică într-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele către toate organele cu viteze uluitoare (dacă ne gândim şi la teoria lui Emoto). De asemenea, neurotransmiţătorii – responsabili de transmiterea acestor mesaje – contin tot 90% apă. Este de înţeles de ce, când nu bem apă, nu mai simţim cu timpul senzaţia de sete. Neurotransmiţătorii deshidrataţi nu mai transmit correct mesajul “mi-e sete”, aşa încât setea începe să mistuie corpul, incep durerile (şi ele semnale de deshidratare) şi patologia multor organe..

A bea apă şî a avea săruri minerale in organism, este vital pentru sănătatea noastră.

Tot aceste studii au evidentiat că e bine să bem apa cu jumătate de oră înainte de masă, pentru ca sângele să fie deja pregătit sa preia nutrienţii din tubul digestiv ca să-i conduca la organe.

90% din durerile din corpul nostru înseamnă de fapt: “Ajutor, mi-e sete de nu mai pot!”.

Trucuri ca să începem să devenim consumatori de apă:

  • combinaţi-o cu zeama de lămâie şi puţina miere de albine, îi dă gust iar citricele scad colesterolul şi tensiunea arterială;
  • încercaţi să aveţi permanent la indemână recipientele cu apă;

Dacă mai aveţi întrebări, le aştept în comentarii!

P.S.: Este foarte importantă calitatea apei pe care o bem, de când consum apă alcalină de la Aquarion îmi este mai ușor să o beau.

6 Replies to ““Nu esti bolnav, ti-e doar sete””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.