Doar o sambata

De dimineaţă m-am trezit cu noaptea-n cap să ajung la autogară. Numai ce-am ieşit din casă şi “surpriză!”. Motanul vecinilor şi -a golit tubul digestiv pe preşul de la intrare. I-am acordat circumstanţe atenuante lui pentru că nu avusese cine să-i deschidă uşa ca să plece afară. Iar pentru stăpână îmi pregăteam un discurs pe care să i-l torn la intoarcere..

M-am gândit să renunţ la taxi, deşi bagajul era uriaş, pentru a face economii.. Bineînteles ca microbuzul azi circula din 2 în 2 ore şi nu din oră in oră ca în zilele lucrătoare. Pentru a nu rata cursa către Braşov, am luat păna la urmă ţaxi-ul.. Doar 8, 20 lei, un fleac…

Dupa vreo 10 minute vine cineva din staff-ul autogării şi anunţa că s-a anulat autobuzul din lipsă de solicitări. MI-a venit in minte că nu ştiu ce personalităti din guvern au zis ceva de începutul unei noi recesiuni şi m-am simtit ca prima persoană vizată.

Alţi 8,30 lei – de dată aceasta drumul mai aglomerat a impus mai multe aşteptări la semafoare -. Telefonul dat la firma ce asigură cursa de după amiază a confirmat că vor circula, sper să nu se razgândească în următoarele 9 ore, şi poate vor trece şi “cele 3 ceasuri rele” până atunci.

De fapt, care-i pilda acestor întâmplări?

Că m-a prins furia. Am incercat să o descarc în calculator. Bine că măcar taximetrişti nu au fost încă afectaţi de recesiune, ei muncesc şi şi-au meritat banii. Dar mi-am adus aminte cum au sărbatorit 8 Martie nişte personaje arătate la TV. Nişte “dive” care semănau tare mult cu  nişte mâţe în călduri mărturiseau printre ţipete că s-au distrat grozav în preajma stripperilor, a alcoolului, .. şi gândindu-mă la ele mi s-a accentuat furia. De unde , Doamne iartă-ma, au astea cum să spargă salariul meu pe-o lună pentru o distracţie de-o noapte? Că nici prea culte nu păreau a fi, nici prea responsabile după cum se dădeau în “stambă” în faţa camerei de filmat, Pe banii cui se distrau ele şi ce prestau ca să merite acele “atenţii”? Din aproape în aproape mi-am dat seama că la fiecare sărbătoare – Crăciun, Paşte, halloween etc. – televiziunea ne “serveşte” astfel de petrecăreţi, şi fete, şi băieţi, care chiar nu par să aiba altceva de făcut. Paradoxală este asocierea: proteste ale minerilor, ale pensionarilor, ale celor care muncesc în sănătate sau învăţământ în paralel cu distracţii ale fufelor, beizadelelor, agramatilor, politicienilor.. Cum să nu te apuce furia?

Băiatul meu intelept mi-a zis: ” Mami, şi-aşa nu mai schimbi nimic, calmează-te!” Si are dreptate. Multumesc, Doamne, că mi-ai dat aşa copil bun!

2 Replies to “Doar o sambata”

  1. din pacate, faza asta cu pisica am patit-o si eu acum o saptamana. m-a deranjat faptul ca desi un vecin de palier si-o asumase lasand-o presul lui noaptea, si-a facut nevoile pe al meu. nu inteleg, felul unora de a iubi animale in acest mod. nu le baga in casa la ei pt ca sunt purtatoare de microbi, etc dar tb sa suporta o scara un anumit miros firesc al acelui animal dupa necesitati fiziologice..
    in privinta acelor petrecareti, imaginile sunt prezentate dintr-un singur argument al acelor TV : este un public care consuma aceste stiri ! altfel, s-ar observa, din statisticile si masuratorile efectuate, dezinteresul publicului si ar iesi din grila. la fel si emisiunile asemanatoare : Acces, Show Pacatos etc.

  2. buna Claro !

    m-am amuzat cu pisica ce si-a varsat tubul digestiv ,dar in privinta celor relatate cu acele dive ,eu nici nu ma uit ca mi-e cam greata de aceste panarame de 2 lei care sunt metresele mafiotilor
    o seara racoroasa iti doresc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.