La graniţă

Am constatat de-a lungul vremii că oameni care erau diagnosticaţi cu aceeasi boală, chiar dacă  primeau acelaşi tratament, nu aveau aceeaşi evoluţie. Mai mult, uneori, cei  în stare aparent mai gravă se refăceau mai repede şi mai bine.

Şi uite aşa,  am ajuns încă o dată la concluzia că ştim prea puţin din cele ce  se întamplă în şi cu viaţa noastră. Ca de obicei, prima reacţie a fost: ” Trebuie să mai citesc!”

Cum dorinţele se îndeplinesc mereu celor ce şi le pun din tot sufletul, aşa mi s-a întâmplat şi mie. Am găsit cărţile necesare documentării în acest domeniu.

De la Walter Lubek am aflat următorul lucru : ” Corpul, spiritul şi sufletul sunt părţi diferite ale întregului uman, strâns legate între ele. Schimbarea unui element le influenţează şi pe celelalte.”

M-a frapat că nu spune nimic despre influenţa sau rolul mediului înconjurător, a celorlalte persoane din viaţa noastră. De exemplu : ” Ce vină am eu că mă întristează vremea rea?”, sau ” Cum să rămân sănătoasă dacă nu mai am garanţia unei alimentaţii naturale, dacă în jur toată lumea e în conflict cu toată lumea etc. ?”

Răspunsul potrivit este: “Contează atitudinea faţă de ceea ce se întâmplă cu noi şi în jurul nostru!”

Noi facem parte dintr-un întreg. De cum avem noi grijă de acel întreg, sau de părticica de întreg pe care o reprezentăm, depinde starea noastră de sănătate fizică, mentala si spirituală.

Dr. Ryke Geerd Hamer a demonstrat ştiintific faptul că la baza fiecărei disfuncţii a corpului este un conflict psiho-emoţional nerezolvat.

Din experienţa personală, confirmată de cele citite, am aflat că o motivaţie puternică duce la rezolvarea eficientă a conflictelor şi la recuperarea sănătăţii. Aceasta ne ajută să respectăm cele trei principii spirituale de bază:

  • dragostea;
  • conştiinţa;
  • responsabilitatea.

Una fără cealaltă nu au efect.

Medicina se ocupă de trup, religia de spirit, viaţa o interpretăm cu sufletul. Ne aflăm cumva la graniţa dintre acestea şi trebuie să le păstrăm în armonie pentru a ne fi bine.

3 Replies to “La graniţă”

  1. Eu cred că totul ni se trage de la cum gândim și de la cum procesăm tot ce ni se întâmplă. Important e să nu învinuim pe nimeni Și să înțelegem că așa ne e destinul și să-l acceptăm, cu bune și cu rele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.