Dacă timpul…

Ne-ar lăsa și răgazul de a reanaliza acțiunile noastre și consecințele acestora, ca apoi să le luăm de la capăt ca în jocurile video… Sau și-ar marca trecerea mai puțin evident…

Am constatat că, odată cu înaintarea în vârstă devenim blazați, din ce în ce mai puține lucruri ne mai impresionează, avem tendințe ușor egoiste, parcă noi am fi cei mai importanți, parcă numai ale noastre probleme merită rezolvate. Ceilalti? Să se descurce…..

Aud din ce în ce mai des: “Pe vremea mea….” Ce mi se pare mai grav e că avem pretenția ca noi categoric știm toate rosturile vieții, noi trebuie musai sa fim ascultați, cei mai tineri nedispunând de “vasta noastră experiență”…..

Ei, dragii mei leați, dacă veți ajunge să citiți ce scriu (mai greu de crezut, dar așa-i viața, fiecare vârstă cu ale ei), veți afla că cele mai interesante lucruri le-am învățat de la cei mai mici ca mine, de la adolescenți. Nu spun că nu or fi avut și ei câte ceva de aflat de la mine, dar a fost infinit mai puțin decât ceea ce mi-au spus ei mie. Informațiile pe care li le-am oferit eu le puteau găsi și  pe google – mai simplu – deși îmi place să cred că, de la noi , spre deosebire de internet, mai simt și emoțiile specifice faptelor.

Totuși, am învățat și de la cei mai mari decât mine o mulțime de lucruri, avem nevoie de bătrâni și sper că și de mine va avea nevoie cineva..  Nu ar fi prea greu, odată cu înaintarea în vârstă dăm în mintea copiilor și , sigur, voi fi o companie plăcută nepoților mei, o persoană ușor de dominat.

2 Replies to “Dacă timpul…”

  1. da uite ca yo am venit sa citesc draga CLARO ,este adevarat cea ce spui ,am spus si mai spun uneori ca ce bine era pe vremea tineretii mele ,dar ma refeream la guvernantii nostrii care numai babalaci si ma intreb de ce nu au si tinerii prioritate in politica ,daca avem uneori de invatat de la ei ❓
    iar yo copiilor mei nu le-am impus niciodata safaca ca mine ,ei au facut asa cum si-au dorit si slava Domnului sant bine ,mai rau este ca sant prea putini tineri care stiu ce vor de la viata sa respecte pecel de langa el ,ce ne facem cu tinerii care fac atatea rele ,droguri,violuri,te urmaresc sa vada daca ai bani prin piete si ar urma multe alte ex.
    dupa parerea mea asta-i tara, lui Voda Papura,asa vom pieri ,santem cu 1000 de ani in urmatarilor civilizate si nici nu vom progresa ca nu prea avem oameni politici buni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.