Despre sansa

“Intru-n transa, ies din transa/ Oricand vreau. Este o sansa./ Nu mai trag, intrand zavorul/ Si  in usa pun piciorul.// Altii care nu au sanse/ Irosesc cura de transe/ Si ii vezi cu tranzistorul/ Si la maxim trag zavorul.// P.S.: Regretele le faci pachet/ Si scrii sub fiece regret/ Momentul cand l-ai regretat/ Si, regretand, cat a durat./ Si le trimiti la post-restant./ Acolo e un sens gestant:/ Autogestiunea lui/ Regretele-s. Ale oricui.” (Marin Sorescu)

Cand am citit prima data aceste versuri m-au amuzat, ulterior m-au intrigat, acum incerc sa le raportez la o realitate, prezenta, trecuta… sub pretextul ca as avea mai multa intelegere.

De fapt sansa tine de mai multi factori, dar in primul rand de atitudine. Spunem de multe ori despre anumite persoane: ” Ce noroc pe ea (el), are bani, sanatate, serviciu bun… ” Celor mai multi dintre noi le razbate invidia prin aceste afirmatii. Dar, ca in toate exista un dar, toti, sau aproape toti, putem fi invidiati pentre ceva. E necesar sa luptam cu propriile limite, cum face Diana din articolul precedent, sa ne stabilim niste teluri realizabile si sa ne straduim  sa le atingem. Nu-i de ajuns, vor spune cei mai multi, si vor avea dreptate. Dar ce sta in puterea noastra trebuie sa facem: sa studiem, sa fim mai buni ca sa nu avem constiinta incarcata, sa avem grija de sanatatea noastra, sa nu ne supunem unor riscuri inutile (alcool, tutun, mania vitezei, etc.). Belele oricum vor curge, dar convingerea ca le putem depasi va face jumatate din drumul catre realizare.

Mai nou, s-ar putea ca legislatia in dezbatere, cea pentru care face lobby dragul nostru presedinte, cu legalizarea drogurilor si a prostitutiei, sa ne ajute sa avem mai multe “sanse” punandu-ne la dispozitie mijloacele de a intra mai des in transa… Stiu eu, poate-si doreste sa fim intr-o transa permanenta care sa ne ofere senzatia de vesnica sansa…

2 Replies to “Despre sansa”

  1. Stiu ca nu suna foarte bine ‘prostitutie’, insa ma gandesc ca reprezinta o sursa pentru venituri imense. Si se practica, oricum. De ce nu s-ar practica sub supraveghere medicala? In siguranta? Pentru ca, repet, se practica, oricum si nu cu rezultate imbucuratoare, medical vorbind. Plus ca, odata legal, preturile vor creste atat de mult incat, sincer, nu stiu cine is va putea permite… Si, apropo de sansa… cine stie? Multe actrite sau canterete in voga in lume au inceput asa.

    1. Da, ai dreptate din acest unghi.. . Dar legalizarea drogurilor? Eu as mai vedea lucrurile dintr-o perspectiva: da-i omului placere si nu va mai indrazni sa protesteze cand i-ai dat si suferinta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.