Ce obtinem gratuit nu-i pretuit, sau de haram a venit, de haram se duce… Sunt doar niste ziceri care-si gasesc confirmarea in experienta. Speram in castiguri fabuloase la loto, in venituri mari cu munca putina…. Unora ni se intampla si suntem invidiati pentru aceasta. Tot din experienta am ajuns la concluzia ca nu e bine sa invidiem pe cineva, sau nu orice tinta a invidiei noastre chiar merita. Nu avem de unde sti cand si cum isi va “plati ” norocul. Nu exista om pe deplin fericit, unii au bani, altii au liniste sufleteasca, altii au o familie iubitoare.. Pana si cei care aparent trec dintr-un ghinion intr-altul au ceva – capacitatea de a supravietui incercarilor. Cred ca de fapt ei sunt cei mai norocosi, stiu sau pot iesi oricand din impas.
Banii nu aduc fericirea!.. Dar contribuie la obtinerea ei, desi , sunt asa multe lucruri care nu se pot cumpara… Nu poti cumpara sanatate, ci mijloacele de a ajunge la sanatate sau de a te mentine sanatos. Nu poti cumpara iubire…. Dar poti cumpara iluzia ei si uneori, daca nu vrei prea mult, se poate trai si asa. Nu poti cumpara timp, dar unii cer sa fie platiti ca iti pun la dispozitie timpul lor sa stea de vorba cu tine.
Banii si obiectiile nu fac casa buna, exceptie carcotasii de la “Prima” care posibil sa castige binisor pentru ca au permanent ceva de obiectat. Poate depinde si de stilul fiecaruia. Mai castiga si altceva, dusmani… si pe acestia chiar nu si-i doreste nimeni. Mi-am mai adus aminte o “zicere”, nu am retinut sursa, dar se pare ca valoarea unei persoane se poate masura si in functie de numarul si calibrul dusmanilor. Cred ca par malitioasa, dar probabil de aceea manelistii se descurca asa bine.
Cu ce ma ajuta o fapta buna?.. dar cu ce ma ajuta o fapta rea? Aici ar mai fi de discutat, daca am constiinta, o fapta rea, chiar neintentionata, ma macina pana la epuizare. Daca nu am constiinta, mi se intampla acest lucru la faptele “bune”.
Am auzit, de curand, pe cineva zicand: “Natura distruge omul!”. Eram in trecere, asa ca mi-a scapat contextul. Dar luand in consideratie doar aceasta expresie, as zice ca pana acum a fost cam invers, omul a distrus natura (exces de industrializare, defrisari de hectare de padure in timp record). Acum i-a venit si randul ei sa se “razbune” : dereglari de clima, furtuni devastatoare, deserturi in expansiune. Si uite-asa i-am dat dreptate necunoscutului.
“Vorba multa saracia omului”, sau pe sleau, ” Ia mai taci si vezi-ti de treaba!” Ma conformez si va doresc zile frumoase, cu cat mai putine ghinioane.