Tepi de trandafiri

http://www.youtube.com/watch?v=WEKdvHLL0vY
Ori il uitasem, ori nici nu l-am stiut vreodata.. Un prieten mi l-a “servit la fileu”.. A generat o avalansa de amintiri – despre intamplari personale sau de-ale altora, reale sau din carti -, emotii si necesitatea de a asculta muzica veche.  Si, ca o reactie in lant, s-au rascolit sentimente crezute uitate, rani, sau povesti despre rani…. E greu sa vorbesti despre emotii, despre ceea ce te-ai straduit in ultima vreme sa nu  lasi la vedere sau sa  recunosti si, firesc, apare intrebarea: cui foloseste? Ne-am obisnuit sa cautam valoarea faptelor noastre, sau valoarea rezida din cat de evidenta este utilitatea pentru noi sau pentru ceilalti…

Iubirea… se discuta atat de mult despre ea si-n atatea circumstante si de atat de multi oameni incat uneori ma intreb daca nu a devenit doar un termen, doar o expresie, “limbaj de lemn”..  Au reusit greutatile sa ne faca sa uitam a iubi?  Mai stim sensul real?

Am fost aceste zile intr-o calatorie, m-am intalnit cu oameni care au sau au avut deja un rol important in viata mea. Inconjurata de persoane pe care abia le cunoscusem sau pe care le stiam deja de ceva vreme, ni s-a vorbit despre iubire si necesitatea iubirii. Oratorul a facut chiar o propunere: sa-i spunem celei sau celui de langa noi un simplu “te iubesc”. Parea ceva fortat, chiar mi s-a parut o forma de manipulare, o metoda de a profita de bunul  simt al auditoriului. Am facut, la fel ca ceilalti, acest lucru. Atmosfera se incalzise, pe unii dintre cei din sala chiar ii simt foarte aproape sufletului meu, fata de ceilalti am fost fatarnica si am constientizat asta. Oare ei au simtit? Sau cati dintre cei care mi-au marturisit iubirea au si simtit-o cu adevarat?

Apoi m-am intalnit cu oameni pe care chiar ii iubesc, la vederea carora simt cum se “inmoaie” inima, pentru care, daca ar fi nevoie, as face orice numai sa le fie bine.. Dar lor nu le pot spune “te iubesc”. Dupa intamplarea petrecuta cu 2 ore inainte, aceleasi cuvinte parca nu mai aveau nici o valoare si ma durea sufletul ca “am stricat orzul pe gaste”. Poate gresesc acum, poate se va dovedi ca si cei din primul grup merita neconditionat dragostea mea si afirmatia mea sa fi avut valaorea deschiderii unei usi, dar cel mai bine este ca aceste afirmatii sa fie facute din proprie initiativa si nu la indemnul cuiva. Exista mai multe forme de manifestare a iubirii, valoarea i se pierde cand manifestarea este aleasa de altcineva decat de noi insine.

http://www.youtube.com/watch?v=esbCZUbQ3sU

2 Replies to “Tepi de trandafiri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.