Subiecte fierbinti

Vuie presa că Papa Benedict al XVI – lea se retrage. Are motivele dânsului şi creştinătatea  trebuie să-i fie recunoscătorare că îşi recunoaşte neputinţele. Cui ar fi de folos atâtea discuţii şi presupuneri pe marginea acestui subiect ( în afară de faptul că se asigură umplerea spaţiului de emisie ) depăşeşte capacitatea mea de înţelegere.

Altă temă : scandalul cărnii de vită care era de fapt de cal şi musai era plecată din Romănia. Chiar voci autohtone s-au grăbit să confirme neseriozitatea abatoarelor româneşti ( de ciudă poate că au succes la export?). Anchetele efectuate au infirmat suspiciunea că acea carne ar fi provenit din ţara noastră.

Ce m-a intrigat pe mine, ca romăn, a fost faptul că, deşi produsul a trecut prin mâinile atâtor intermediari ( din ciclul cum se îmbogăţesc unii pe spinarea producătorilor), s-a arătat cu degetul doar spre România. Îi deranjează cumva pe europeni că mai existăm încă?

Ungurilor li s-a pus pata pe stilul nostru de a utiliza( sau nu) simbolurile naţionale, englezilor şi francezilor pe carnea noastră… Se tot caută motive ca sa fim supusi unor embargouri.  Oare să le fie teamă de concurenţa ce le-am putea-o face?

În acest context, trebuie să apreciez poziţia primului ministru care a luat atitudine în ambele chestiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.