Bun gasit!

Nu am mai scris de foarte multä vreme. Timpul, dispozitia, calculatorul reprezinta cele trei elemente esentiale care au lipsit.

Totusi, mai am cateva “povesti”sa va spun.

Una ar fi o intamplare de la magazin. Indignarea resimtita atunci a trecut, dar faptul trebuie povestit, ca o pilda, daca vreti.

Eram la casa si o tigancusa – nu am nimic cu etnia, ci strict cu persoana implicata – a cerut sa i se schimbe o hartie de 10 lei in bancnote mai mici. Nimic neobisnuit pana aici. A dat sa plece dupa ce a primit maruntisul, dar, cand baiatul care se ocupa de paza a fost solicitat in alt loc, si-a amintit brusc ca mai are ceva de cumparat si a intrat pe la casa, nu prin intrarea de unde ar fi putut lua si un cos de cumparaturi.

– Are voie sa intre pe aici?

– Nu, dar nu putem lupta cu tupeul lor, imi raspunde casiera. Apoi i se adreseaza: “- Fata, stii ca nu ai voie pe aici?””

– Ce treaba are cucoana aia cu mine? a venit raspunsul femeiii.

Intre timp apare responsabilul cu paza, casiera il informeaza ca cineva a intrat prin “zona interzisa” si reactia lui a fost aceasta:

– Alta data nu te mai las sa intri pe acolo, ai auzit?

Concluzia: “Caravana trece, cainii latra, iar stapanii cainilor ii pedepsesc pentru tulburarea linistii!”

Credeti ca mai e dispus cineva sa respecte legile si ordinea daca nu se ia nici o masura impotriva celor care o incalca?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.