Si vrem sa fie mai bine..

Dar interesul pentru studiu al anumitor persoane lipseşte cu desăvârşire.

Am citit pe facebook aceasta postare:

” bula la scoala si profesoara ii zice sa faca ca tema de casa 3 propozitii. se duce el acasa si ii zice lu masa:mama zimi si mie o propozitie> mama ii zice :ia mai dute-n gogosile mele (masa facea gogosi)se duce la tasu.:tata zimi si mie o propozitie>tasu:daaaaaa!!!!(tasu se uita la meci si tocmai daduse goool) se duce la sorasa>:sora zimi si mie o propozitie>sorasa:porcusor mic si cret porcusor mic si cret!!! se duce el la scoala shi profesoara iii zice:bula zi propozitiile!bula:ia mai dute-n gogosile mele!(propozitia lu masa)profesoara:bula tu ma crezi proasta bula:daaaaa(a zis propozitia lu tasu)direct in biroul directorului.directorul:bula ce sunt eu aici??bula: porcusor mic si cret poecusor mic si cret (propozitia lu sorasa) :)) :))”

La comentarii, în loc să îmi manifest aprecierea, am atras atenţia asupra greselilor ortografice. Priviţi reactia:

” Hey eu nu am postat bancul pe peretele dumneavoastra , ok doar pe peretele meu . Si nu mai comentati pe peretele meu . multumesc pt intelegeresi bancul acela nu eu lam scris lau copiat de la cineva cu ” copy’

Oricum, şi acest mesaj este scris fără respectarea niciunei reguli elementare din gramatica română, aşa că e clar cine l-a scris şi cum.. Cred că şcoala a fost doar pentru divertisment sau pentru a “fi in rând cu lumea”, scrisul tău nu arată că ai fi şi învăţat ceva!

Stiti ceva lasati.ma asa , nu aveti dreptul sa imi spuneti ok lasa.ti bine ca stiti dumneavoastra sa scriti si sa vorbiti pa
Asa ca  lasati-ma”

Această persoană, cred că elevă la gimnaziu, ar privi-o cu condescendenţa pe prietena mea pensionară, care şi acum navighează cu precauţie pe net ca să nu-si viruseze laptopul, nu ştie să dea copy/paste, dar încă e foarte bună în meseria pe care a practicat-o şi nu ar face sub nici o forma greşeli de exprimare sau ortografice, deşi acestea s-au mai schimbat de pe vremea când era şi dânsa la gimnaziu.

Alte comentarii sunt de prisos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.