Quot erat demonstrandum!

“roxanaroxy2002 (21.11.2010 15:12:22): Va astept pe toti in seara aceasta la D Paparazzi cu noi materiale incendiare!!! Nu ratati ultima pagina din “jurnalul secret al vedetelor” la 19:30, pe Kanal D! O Duminica minunata tuturor! Pupici ….”
Acest mesaj mi-a fost trimis în ideea că ceva foarte important pentru existenta mea urmează să aflu de la această emisiune. Sincer, nu m-am uitat. Aş fi putut motiva că nu am văzut mail-ul la timp… Chiar dacă l-aş fi văzut, emisiunea tot nu aş fi urmarit-o.  La ce mi-ar folosi, sau cui i-ar folosi, concret, dacă ar şti ce aventuri, câte amante sau câţi amanţi are o vedetă?…

Oare intrarea noastra “cu bocancii” în viaţa lor privată nu le face mai mult rău? Suntem un popor atât de jalnic încât să tratăm opera în funcţie de viaţa creatorului ei?

Am întălnit oameni care nu-l citeau pe Eminescu pentru că au aflat că a murit din cauza sifilisului (măcar dacă ar fi fost adevărat!…) .Logica lor: era imoral, nu are valoare! Nu-l citim pe Nichita Stănescu pentru că s-a spus despre el că era beţiv şi afemeiat, pe Adrian Păunescu pentru că era comunist… Şi-a asumat vreunul dintre aceşti “lupi moralişti” vreo operă demnă de luat in seamă sau doar îşi ascumd sub acest “excedent de virtute” incultura şi lenea de a studia?

“Valori de carton” se afişeaza în public şi, neavând nimic util de comunicat, îşi pun pe tarabă desfrâurile. Societatea a transformat în cult acest lucru, aşa că nu mai interesează pe nimeni de ce sunt sau nu sunt în stare acele vedete, ci de cât de “picantă” e viaţa lor.

Mass-media, autoarea stilului, se foloseşte de aceasta formă de manipulare pentru a îngropa în derizoriu adevăratele valori… Şi întorcându-mă iar la Dan Puric, am aflat că teatrul actual românesc nu prea are loc pentru un om ca dânsul deoarece nu face spectacole cu tentă sexuală, nu a vrut sa dea informaţii despre viaţa lui intimă iar vulgul asta-şi doreşte iar majoritatea populaţiei – cei care ar trebui să asigure ratingul – din această categorie fac parte.

Mai există o metodă, veche şi eficientă: dacă valoarea reuşeste totuşi să se impună i se inventează o apucatură sau o faptă reprobabilă si e desfiinţată – de.. contează enorm “opinia majoritaţii” -.

Concluzia: “Nu mor caii când vor câinii, ci când vrea mass media”

2 Replies to “Quot erat demonstrandum!”

    1. Am observat ca majoritaţii i se spală sistematic creierul cu ajutorul mass media si al legilor referitoare la educaţie şi învaţamant, în care se promovează dreptul omului de a fi prost şi se aplică doar discriminarea intelecualităţii. Pro tv foloseşte sărbatoarea naţionala ca pe ziua lor şi difuzeaza imn pe ritm de manele, b1 tv face apologia banilor caştigaţi cinstit de unii politicieni în comparatie cu alţii, hoţii de buzunare au carnet de dizidenţi etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.