Bătrânețea

Este fenomenul care precede moartea naturală.

Ce se întâmplă în organismul omului astfel încât acesta se schimbă atât de mult în aspectul fizic și îi scad toate funcțiile? Ce se consumă sau nu se mai consumă? Fundamental, din punct de vedere biologic , în procesul de îmbătrânire este scăderea capacității de adaptare, fenomen care trebuie înțeles atât la nivelul funcțiilor diferitelor organe și sisteme cât și la nivelul metabolismului celular. Ansamblul mecanismelor de reglare,  care conduc la echilibrul dinamic al homeostaziei, funcționează mai lent sau insuficient.

Homeostazia – constanța parametrilor mediului intern: pH, presiunea parțială a oxigenului și a bioxidului de carbon în sânge și celule și o anumită concentrație a ionilor – se asigură printr-o reglare neuro-hormonală, celulară și intracelulară și la bătrâni se realizează mai greu, iar mai târziu perturbarea este ireversibilă. Apare o arteroscleroză generalizată, o modificare a substanței fundamentale a țesutului conjunctiv, a colagenului, o hipotrofie musculară, o scădere ponderală și în înălțime, o micșorare a capacității respiratorii, o osteoporoza generalizată. Pot apărea, de asemenea, o perturbare a proceselor psihice – bătrânii devin anxioși, agresivi, conflictuali, emotivi, egoiști -.

Se consideră că după vârsta de 40 de ani, vârsta la care se constată un maxim funcțional, capacitatea funcțională a organismului scade cu 0,5 – 1,5% pe an. Procesul de îmbătrânire diferă de la individ la individ, fiind legat de zestrea genetică.

Fără a avea pretenția că emit  soluția perfectă pentru menținerea tinereții, o parte dintre aceste procese de îmbătrânire pot fi încetinite abordând un stil de viață sănătos și folosind produse oferite de  CaliVita International.

Evitarea tutunului, alcoolului, consumul moderat de grăsimi și dulciuri, practicarea mișcării în aer liber, zilnic, detoxifierea organismului de cel putin două ori pe an ar trebui să facă parte din “tabieturile” noastre.

Menținerea pH-ului optim al organismului se poate realiza cu:

  • detoxifieri periodice cu dietă, mișcare, produse precum Detox Patch, Pure Yucca, Green Care, Liquid Chlorophill, Spirulina Chlorella administratate în funcție de particularitatățile fiecărui organism;
  • menținerea în parametri normali a florei saprofite cu ajutorul probioticelor – ProbioBalance, Acidophillus with Psillyum, AC Zymes (asigură și un tranzit intestinal corespunzător, cunoscută fiind tendința la constipație a persoanelor foarte stresate sau trecute de prima tinerețe)
  • consumul de apa ionizată alcalină produsă cu ajutorul Aquarion.

Nivelul corespunzător al concentrației de oxigen se poate menține cu ajutorul picăturilor de OxyMax și Low Deuterium Oxy Crystal.

Power Booster stimulează secreția naturală a hormonului de creștere din organism. Consecința: se sprijină funcționarea normală a sistemului imunitar și influențează benefic construcția musculară.

Încetinirea procesului de  ateroscleroză se poate realiza crescând consumul de vitamina C – C300 Plus, Liquid C + Bioflavonoids, C Plus; Vitamina E sau a altor antioxidanți cum ar fi:  ZenThonic, Resveratrol Plus – care au și efect antitumoral și de fortificare a organismului – , coenzima Q 10, în concentrații diferite, de înghițit sau masticabilă,  care contribuie la păstrarea tinereții țesutului conjunctiv, a fibrelor de colagen și, în asociere cu Rhodiolin și Omega 3 intervine și în reglarea tulburărilor de ritm cadiac.  Vein Protex pentru uz intern și VeinCare pentru uz extern contribuie de asemenea la menținerea sănătății aparatului cardiovascular.

Senior Formula, Beauty Formula și Menopausal Formula asigură  vitaminele și mineralele indispensabile persoanelor în vârstă.

Când anii se adună, altele scad, de exemplu numărul orelor de somn, deoarece scade producția de melatonină a glandei epifize. Melatonin poate suplini ceea ce pineala nu mai produce.

Alți antioxidanți benefici sunt:  Luteine Plus (pentru ochi), Smokerade (pentru aparatul respirator), Pro Selenium (pentru tiroidă).

O activitate cerebrală optimă se menține cu ajutorul produselor Panax Ginseng ; a celor care conțin Ginko Biloba – Ginko XC, qProtect, MegaqProtect, ultimul fiînd util și în tratarea neuropatiilor și lecitina – Super Soya Lecithin si Triple Potency Lecithin.

Vital Man, ProSTP pentru bărbați, Vital Woman, Every Moments pentru femei, și URX diminuează efectele vârstei asupra aparatului uro-genital.

BioHarmonex emite un câmp electromagnetic pulsatil de intensitate scăzută și reglează din punct de vedere energetic activitatea aparatelor și sistemelor în așa fel ca să asigure o cât mai bună funcționare a acestora, programul de  “ÎNTINERIRE” fiind cel mai util, dar și cele rezervate specific fiecărei categorii de celule.

În afara acestor produse, în funcție de afecțiunile asociate vârstei ( vezi articolele despre osteoporoza și angina), se mai pot adăuga și alte suplimente de la CaliVita International.

Anii nu trebuie să reprezinte o povară!

3 Replies to “Bătrânețea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.