Avem iarasi nevoie

“Roma nu era decat un talcioc de zei imprumutati si de popoare cucerite, care se inghesuiau pe doua siruri, in cer si pe pamant, nu era decat o porcarie incinsa cu trei randuri de noduri , ca o ocluziune intestinala. Daci, heruli, sciti, sarmati, hiperborei, roti grele fara spite, ochi infundati in grasime, zoofilie, barbi duble, pesti hraniti cu trupul unor scalvi savanti, imparati analfabeti. Pe urma, niciodata n-au mai fost mai multi oameni ca atunci, oameni care sufereau inghesuiti in coridoarele Coliseului.
Si iata ca in ingramdirea aceea hidoasa de marmura si aur a venit El, usor si infasurat in lumina, atat de om, atat de intentionat provincial, galilean, si din clipa aceea popoarele si zeii au incetat sa mai existe si a inceput era omului, a omului-tamplar, a omului-plugar, a omului-pastor in mijlocul turmei sale, la asfintitul soarelui, a omului care nu suna catusi de putin a mandru, a omului purtat cu recunostinta prin toate cantecele de leagan ale mamelor, prin toate picturile din muzeele lumii.”( Boris Pasternak)
Societatea actuala imita decadenta Romei antice. Cand va reveni Iisus sa ne invete sa fim oameni?

2 Replies to “Avem iarasi nevoie”

  1. IISUS ne vegheza tot timpul si este mereu printre noi.Dar nu avem ochi sa il vedem si nici urechi sa il auzim.Cind cineva face o fapta buna de mult ori este hulit.Cind cineva face o fapta rea este mindru de ceea ce a facut.Si aspectele sunt atit de diverse si de graitoare.De cele mai multe ori uitam sa-L chemam cind avem nevoie de ajutorul Lui si sa-I multumim cind ne ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.