Ingrediente:
- 1500 g fasole verde proaspătă,
- 50 g usturoi,
- 20 ml oțet din vin,
- 50 g mărar verde,
- 3 g piper,
- 100 g maioneză de casă,
- 50 ml ulei,
- 2g sare
Mod de preparare:
Păstăile, spălate, curățate și tăiate (sau rupte) în bucăți de aproximativ 4-5 cm, se pun la fiert in apă clocotită. Între timp se toacă mărunt mărarul și usturoiul, se diluează oțetul cu 50 ml apă. Dupa aproximativ 30 minute, fasolea se ia de pe foc și, după ce se răcește, se amestecă într-o salatieră cu usturoiul, piperul, uleiul, maioneza, sarea, mirodeniile și oțetul, Pe deasupra se presară mărarul verde și se servește.
O porție ar tebui să aibă 300 g ( o cană) și valoare energetică de 150 Kcal. Poate reprezenta foarte bine gustarea de după amiază a unei persoane cu diabet sau a uneia supraponderale – dacă se elimină din rețetă maioneza.