Psoriazis

Psoriazisul este o boală în care celulele pielii se multiplică foarte rapid. În mod normal pielea se reînnoiește la 30 de zile – acesta este intervalul de timp în care celula nouă își face drum din stratul profund al pielii către suprafață. În psoriazis aceste celule ajung la suprafață în 3 zile. Rezultatul?

Arii mari de piele, numite placarde, colorate în roșu, care prezintă adesea mâncărimi ( psora în grecește înseamnă mâncărime). După ce ajung la suprafață, celulele mor ca și restul celulelor normale, dar sunt atât de multe încât zonele afectate se albesc de celulele moarte, descuamate.

Psoriazisul evoluează de regulă în cicluri de acutizare și remisiune, acutizările producându-se de obicei iarna – ca rezultat al combinației dintre pilea uscată și lipsa soarelui – sau pot fi precipitate de stres. Se poate agrava sau ameliora cu anii, poate afecta unghiile și articulațiile. NU ESTE CONTAGIOASĂ.

Cauza psoriazisului nu este cunoscută, dar există probabil o componentă genetică. Poate fi activat de infecții streptococice sau de anumite medicamente.

Suferă de psoriazis oamenii care sunt hipersensibili, care au o mare nevoie de iubire și afecțiune. Psoriazisul implică existența unei duble separări. Pot fi două persoane diferite sau  o persoană și ceea ce însemna ea pentru cel care a făcut psoriazis ( de exemplu un partener într-un proiect și proiectul la care au lucrat împreună) Oamenii care trăiesc un conflict interior : de o parte sunt nevoile lor și dorința lor de apropiere, de cealaltă parte frica de contact care îi determină să păstreze distanța. 

Deocamdată nu există tratament de vindecare, dar care să amelioreze simptomatologia există.

Strategii care trebuie încercate:

Adoptați o atitudine nouă! Acceptarea faptului că aveți psoriazis și concentrarea atenției pentru a învăța să-l stăpâniți este atitudinea cea mai bună, spune dermatologul Philip Anderson.

Pot să gândesc astfel : ”Învăț să fac lucrurile pentru mine și nu doar în funcție de așteptările celorlalți. Învăț să devin mai puternic și mai solid în interiorul meu. Învăț să am încredere în mine și îndrăznesc să îmi asum riscul de a fi deschis față de ceilalți și de a primi tandrețea contactului fizic.”

Hrăniți-vă pielea! Emolientele sunt primele recomandate de medicii  dermatologi, deoarece ajută pielea să rețină apa și ameliorând descuamarea și mâncărimea. Trebuie aplicate pe pielea proaspăt spălată cu apă acidă ionizată încălzită la 35 ºC.  Hand & Body Lotion  ajută la menținerea frumuseții și sănătății pielii, conferă senzația de catifelare,  este recomandată pentru toate tipurile de piele și pentru toți membrii familiei, se aplică pe piele în fiecare zi.

Cremele, gelurile, loțiunile din gama OrganiCare și Aquabelle au efect calmant și completează resursele CaliVita de ameliorare a suferinței celor cu psoriazis.

Cremele pe baza de hidrocortizon trebuie folosite exclusiv la indicația medicului, doar pe termen scurt deoarece utilizarea lor prelungită poate provoca leziuni permanente ale pielii.

Nu va scărpinați! Cu cât vă scărpinați mai mult cu atât accentuați mâncărimea.

Folosiți umiditatea și căldura sau frigul! Băile calde sunt un adevărat balsam pentru psoriazis – atenuează placardele și îndepărtează scuamele. Evitați apa fierbinte deoarece vă accentuează mâncărimea. Și o baie rece, cu apa ionizata cu pH 6.0 este foarte bună pentru mâncărime.

Feriți-vă de răni! Noi zone cu psoriazis apar adesea acolo unde pielea a fost lezată deoarece determină o hiperactivitate de necontrolat a organismului.

Încercați să vă relaxați! Este evident ca stresul declanșează psoriazisul. CaliVita vă ajută să realizați acest lucru cu: Rhodiolinechilibrează funcțiile psihice, îmbunătățește sau restabilește capacitatea de apărare a organismului și imunotoleranța –  , MagneZiB6  – se adresează  persoanelor care depun efort fizic intens, de ex. sportivilor sau celor care desfășoară munci fizice grele, persoanelor care depun un efort mental intens, precum și celor care doresc să aibă mai multă energie în zilele epuizante și Stress Management.

Evitați alcoolul! Tulburările de nutriție care însoțesc alcoolismul înrăutățesc psoriazisul.

Tratați infecțiile! Există o legătură atestată, însă neexplicată între infecții și declanșarea psoriazisului, sau un psoriazis preexistent se accentuează în momentul producerii unei infecții.

Stați la soare sau sub lampa de ultraviolete! Cu doze mari de lumină solară sau raze ultraviolete, 95% dintre persoanele cu psoriazis obțin ameliorări. Dar expunerea prelungită poate predispune la cancer de piele… Așa că trebuie folosită cu grijă metoda și numai la indicația medicului dermatolog.

Alte produse benefice:

Omega 3 reduce inflamaţiile, stimulează sistemul imunitar şi înfrumuseţează pielea. S-a constat ca la 60% dintre pacienții cu psoriazis simptomele s-au ameliorat datorită administrarii uleiului de pește: a scăzut aria și grosimea placardelor, dar și roșeața și mâncărimea.

Beauty Formula complex unic, bogat în vitamine, minerale, aminoacizi şi plante care asigură nutrienţii esenţiali de care este nevoie pentru menţinerea sănătăţii pielii, părului şi unghiilor şi pentru a trata problemele ce apar în aceste zone.

Ocean 21 are efect detoxifiant, purifică organismul de metalele toxice, de particulele radioactive și de diferitele substanțe toxice, fortifică sistemul imunitar în cazul unui organism slăbit (fortifiant general), menține și îmbunătățeste elasticitatea epidermei și a țesuturilor, crește vitalitatea, are efect antioxidant, încetinește procesele de îmbătrânire, are efect antiviral și antifungic, reglează metabolismul, restabilesc digestia normală ameliorează procesele inflamatorii, efect analgezic.

Polinesian Noni sau Organic Noni – extras din Morinda citrifolia, conțin câte 18 aminoacizi pe care, în mare măsură , organismul nu îi poate sintetizam dar care sunt indispensabili.  Natriul, potasiul, fierul, manganul și magneziul din acest fruct completează necesarul zilnic de minerale al organismului.  O componentă importantă este proxeronina, care are rol în producerea xeroninei. Xeronina asigură funcționarea normală a celulelor, prin reglarea permeabilității membranare a acestora. Scopoletina accelerează sinteza serotoninei și a melatoninei, având astfel o acțiune benefică asupra sistemului nervos. Substanța activă numită damnacantal intervine benefic în procesul de diviziune celulară  și împiedică proliferarea celulelor.

Bioharmonex este un dispozitiv electronic care emite un câmp electromagnetic pulsatil, de intensitate scăzută, care poate sprijini procesele naturale ale corpului, „adresându-se” câmpului electromagnetic natural produs de anumite țesuturi din organism. Benefice în psoriazis sunt programele: imunitar, relaxare, detoxifiere, piele.

Nu-i plăcut și nici util să fim bolnavi, dacă putem evita aceasta haideți să o facem! CaliVita International ne este aproape.

PS: GlamUP (500g) Pudră pentru prepararea de băuturi cu megadoză de colagen, conține o cantitate ridicată de colagen hidrolizat, suplimentată cu acid hialuronic și alți antioxidanți naturali. Ingredientele sale active reduc profunzimea ridurilor, îmbunătățesc hidratarea și flexibilitatea pielii, ameliorează inflamația și protejează celulele de efectele negative ale radicalilor liberi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.