Citate

http://www.crestinortodox.ro/predici-audio-mp3/parintele-arsenie-papacioc/sf-ioan-gura-aur-despre-dragoste-555.html

Toti avem propriile noastre masini ale timpului .
Unele ne duc inapoi, se numesc amintiri.
Altele ne duc inainte, se numesc visuri. (JEREMY IRONS)

Libertatea este pentru toti sau altfel nu este pentru nimene. (C. BOLLIAC)

Caci daca nu iubesti pe altii, nici ei nu te iubesc pe tine si ramai mai mult intr-o parere ca te-ai imbogatit si ca te imbogatesti, cand, de fapt, te saracesti continuu. (Pr. prof. dr. DUMITRU STANILOAIE)

Tineti minte! Tot ceea ce facem, de la gand, privire, gest, vorba, fapta, se inregistreaza undeva, in finitul care ne inconjoara si cand plecam din viata ne intalnim cu noi, fiind direct raspunzatori pentru tot ceea ce am facut. (VALERIU POPA)

Cel mai bun rezultat al educatiei este toleranta. (HELEN KELLER)

http://www.crestinortodox.ro/predici-audio-mp3/parintele-arsenie-papacioc/despre-toleranta-545.html

Dan Puric spune ca de fapt ar trebui sa fim ingaduitori nu toleranti.

http://www.dailymotion.com/video/xcrjix_dan-puric_news

Floarea sta in glastra; baiatul trebuie sa umble sa si-o aleaga. Fata nu trebuie sa bata cararile baiatului, ci baiatul sa dea peste ea. Si apoi, voi trebuie mai intai de toate sa stiti sa pretuiti femeia foarte mult. Ea este o creatie a lui Dumnezeu extraordinara. Va dati seama ce putere are o femeie sa te scoata dintr-o stare amarata. Faptul ca un barbat stie ca acasa are aprte de o iubire desavarsita il face sa munceasca, sa castige razboaiele, sa-si rezolve problemele.   Sa stiti ca femeiea nu gandeste simplu. Chiar daca nu e invatata, ea are o putere de patrundere deosebita si e mult mai realista decat un barbat. Ea are inca de astazi un sentiment pentru ziua de maine. Insa noi discutam, rationalizam niste lucruri, dar in iubire nu este nimic rational. (ARSENIE PAPACIOC)

3 Replies to “Citate”

  1. Parintele ANTONIE PLAMADEALA,DUMNEZEU sa-l odihneasca,spunea cindva :”Cu mintea noastra omeneasca putem patrunde Divinitatea pina la un anumit nivel.Peste acest nivel,trebuie sa apelam la credinta.Cum putem patrunde cu mintea noastra marginita,nemarginitul?”.
    Da,DUMNEZEU este iubire si iubirea nu are logica pentru ca El ne iubeste fara a ne pune conditii.Femeia prin natura ei are ceva sfint,faptul ca da nastere la copii.Un sfint parinte spunea ca orice femeie care da nastere la un copil este o sfinta.Da,DUMNEZEU nu are o logica umana,noi trebuie sa ii gasim logica Lui ….si o gaseste fiecare dupa posibilitatile intelectuale si spirituale.

  2. “Se spune ca intelectul e dat omului ca sa cunoasca adevarul. Intelectul e dat omului, dupa parerea mea, nu ca sa cunoasca adevarul, ci sa primeasca adevarul.
    Tot ce teoretic este just este practic necesarmente just. Nu si invers, ca oamenii au practici sinistre în istorie.
    Am avut revelatia ca în afara de Dumnezeu nu exista adevar. Mai multe adevaruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevar. Iar daca adevarul este unul singur, fiind transcendent în esenta, sediul lui nu e nici în stiinta, nici în filozofie, nici în arta. Si cînd un filozof, un om de stiinta sau un artist sînt religiosi, atunci ei nu se mai disting de o baba murdara pe picioare care se roaga Maicii Domnului.
    Acum, mai la batrînete, pot sa spun ca fara Dumnezeu si fara nemurire nu exista adevar.”Petre Tutea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.