Societatea, incotro!

Tot mai alarmante sondaje ne informeaza ca numarul persoanelor angajate este mult mai mic decat al pensioanrilor. Deci acei oameni care au muncit o viata, 30-40 de ani, ar fi indicat, conform opiniei dragilor nostri politicieni, sa dispara, ca sa nu fie suprasolicitat bugetul.

Tot in acelasi scop ar trebui si bugetarii sa lucreze fara plata ( Atentie! Nu vor fi afectati bugetarii politicieni! Parlamentarii au renuntat o luna la salariu, sau macar asa s-au laudat, dar sa nu credeti ca in acest rastimp se vor ocupa de problemele tarii…)

Dar nu-i deloc suprasolicitat  bugetul de acei votanti care nu sunt angajati nicaieri si nici nu vor sa fie angajati. Ce interes au? Oficial sunt “cazuri sociale”. Alta grija decat sa voteze si sa se inmulteasca pentru a primi  alocatii marite si adaus la ajutorul social nu au.

Nu toti beneficiarii de ajutor social fac parte din aceasta categorie. Multi chiar isi cauta un loc de munca, dar boala, varsta, ii face incompatibili cu implinirea acestei dorinte.

Majoritatea insa e reprezentata de cei care stiu doar drumul pana la carciuma, la primarie dupa bani, acasa pentru a contribui la cresterea natalitatii. Ei, desi sunt apti de munca, dar nu o practica, nu-s o povara pentru buget. Bietii pensionari sunt.

Nu m-ar deranja atat de tare acest lucru daca macar si-ar ingriji copiii. Nu se intampla asa ceva. Bietii de ei sunt ocrotiti cu sarg pana cand implinesc doi ani ( cat timp e alocatia de 200 lei pe luna), apoi sunt ori neglijati, ori trimisi la cersit, ori lasati in grija statului, sau, mai grav, fetitele folosite de la 10 ani pentru procreere.

Nici o persoana dintre cele apartinand acestei categorii nu are interesul sa-si trimita odraslele la scoala, desi ceva facilitati li s-au creat. De ce ar face-o? Sunt constienti ca, daca ar avea cateva clase, vor putea sa se angajeze, vor deveni platitori de impozite.. Ar fi o tragedie, nu se poate, nu au cum sa se coboare la statutul de om care munceste sa se intretina!

S-au organizat burse ale locurilor de munca si pentru ei (poate mai putin anul acesta, din cauza crizei economice). Credeti ca s-a grabit vreunul sa se angajeze? Exclus! Munca-i pentru fraieri, nu pentru oameni de valoarea lor.

Intrebare pentru politicieni: daca populatia platitoare de impozite scade iar cea beneficiara de ajutor social creste, chiar daca veti fi votati, din ce visterie veti mai putea fura?

3 Replies to “Societatea, incotro!”

  1. Cred ca ati luato povestea cu pensionarii prea in serios. Nu e o noutate ca sunt mai multi pensionari decat cei care lucreaza, in momentul asta. Statissicile nu mint. Dar nu cred ca e vina pensionarilor. Cred ca e vina unui sistem defectuos de la cap la coada, din cauza caruia au plecat din tara cei care ar fi putut inclina balanta. E jogic sa ramana mai multi pensionari, cata vreme forta de munca tanara e pelcata prin alte tari. Iar cei care au ramas (ma refer strict la tineri) muncesc fie prea putin, fie neproductiv. Iar ca sa u ‘dea rau’ la TV, politicienii au aruncat vina pe pensionari. Este rusinos.

    1. Nici eu nu spun ca-i vina pensionarilor, ci a acelor care ne guverneaza si care vor sa ramana tara fara pensionari. Eu impotriva celor care primesc ajutor social si nu vor sa munceasca sunt. Bietii pensionari au platit o viata ca sa aiba cat de cat cu ce se descurca acum, iar venioturile lor nu pot creste pentru ca trebuie intretinuti niste lenesi care nu stiu decat drumul la carciuma, la primarie dupa ajutor social si in pat ca sa procreeze.
      Aveti dreptate, e si vina presei care tot in pensionari loveste. Plecarea tinerilor din tara este favorizata de guvernele de care am tot avut parte in ultimii 20 de ani. Cei harnici isi croiesc foarte greu drum, cei lenesi ( as fi folosit un cuvant mai dur dar nu-s obisnuita) sunt stimulati sa cerseasca si se descurca nemaipomenit de bine. Orice om cu scaun la cap si posibilitatea de a pleca, va alege sa plece unde munca ii este rasplatita.
      As avea si o propunere in acest sens, nu-mi apartine, mi-au facut-o si mie altii, sa mergem la vot, dar sa facem in asa fel ca sa fie anulate, numai ca lucrul acesta trebuia sa fie realizat atunci cand au fost alesi parlamentarii, se paote si la prezidentiale, dar nu stiu cat de mare va fi impactul. O hiba tot are propunerea mea, beneficiarii de ajutor social nemeritat vor vota sigur cu cei care ii sustin in parazitismul lor.

  2. am muncit 36 ani si cu grupa 2-a am 41 vekime si am iesit la pensie de varsta ,am crescut si 4 copii ,dar guvernul de azi ne omoara cu zile ,idiotii de ce nu fac controale la cei care sant o multime ,care au pensie si nu au nici o boala ,cunosc cazuri mii ,dar e vinovat cel care le face dosar ,suntt prea suparata pe guvern ca sa mai spun ceva ca mi-ash dori sa-i impusc asda cum au facut-o cu CEAUSESCU ca pe vremea aia aveau toti servici ,case,nu s-a murit de foame ,dar acum ce ni se ofera ❓

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.