Sunt inestetici, nu-i așa? Dar te pot și stingheri la anumite activități manuale. Dacă sunt în talpă este și mai rău – se simt cam ca o piatră în pantof – , dacă sunt pe față deja ai tendința să te ascunzi.
De fapt sunt doar niște tumori benigne, provocate de virusuri din familia papiloma virusului uman (HPV).
Negii și verucile sunt mici excrescențe, cu o textură aspră, ca niște mici conopide, care pot apărea oriunde pe corp. Existența lor pe pielea cuiva simbolizează „acumularea de bariere pe care persoana și le ridică în drumul propriu: bariere de suferință, de ranchiună legate de anumite aspecte din ea însăși pe care le consideră urâte și detestabile și care îi provoacă un sentiment de culpabilitate.”
Negii și verucile se pot lua prin contact direct, din piscine și dușuri sau schimbând camerele. Uneori, când au contagiozitate ridicată, pot apărea în mai multe locuri pe pielea aceleiași persoane.
O categorie aparte o reprezintă negii din zona genitală. Aceștia pot afecta atât bărbații cât și femeile. Unele subtipuri de virusuri care produc negii genitali au fost asociate cu dezvoltarea cancerului de col.
Cum să evitați apariția unui neg
Negii sunt produși de un virus – deci orice persoană cu dezechilibru imunitar care a luat contact cu virusul producător de negi sau veruci poate experimenta apariția acestor leziuni. Sfaturi de prevenire:
- nu vă descălțați – virusul negilor prosperă în mediu umed, de aceea ideal ar fi să purtați întotdeauna șlapi în preajma piscinelor, în cluburile de sănătate, la vestiare ,
- schimbați cu regularitate pantofii – sfatul este valabil și pentru evitarea micozelor – și lăsați-i să se usuce bine înainte de a-i încălța din nou,
- faceți curățenie – sau aveți grijă să mergeți în locuri unde știți că se respectă măsurile de igienă – produsele de curățenie pe bază de clor omoară virusurile și bacteriile.
- privește dar nu pune mâna – negii se răspândesc repede, dacă există o tăietură cât de mică pe deget și ați atins o zonă cu negi, cu siguranță acolo o să vă apară un neg.
- aveți grijă de cuticule – dar și la ce manichiuristă / pedichiuristă apelați. Negii periunghiali sunt foarte urâți, dureroși, pruriginoși. Dezinfecția și tratarea cu creme antiseptice a micilor leziuni din jurul unghiilor este salutară.
- relaxați-vă – „Acceptând ceea ce sunt, o ființă umană demnă de iubire, nu mai am nevoie de veruci pentru a-mi aminti acest lucru și ele vor dispărea. Las să iasă la suprafață ființa mea adevărată. Creativitatea mea se va exprima astfel liber. ” – Jacques Martel
Dacă totuși au apărut
- lăsați-i în pace – 40 – 50% dintre negi dispar de la sine, la copii mai ales negii dispar spontan. Dacă totuși observați că se înmulțesc, luați măsuri.
- aplicați vitamine – puteți „prepara” dumneavoastră remediul combinând puțină loțiune de corp (cam o linguriță) cu următoarele: 1 capsulă vitamina A , 1 capsulă aspirină din coajă de salcie albă, 1 tabletă vitamina C, 3 picături Oregano Oil . Alifia obținută o aplicați strict pe neg / verucă apoi o acoperiți cu o compresă sterilă, plasture.
- luați un imunostimulator și un adaptogen – negii sunt o boală virală și tind să se înrăutățească în perioadele de stres accentuat. Stresul inhibă sistemul imunitar , permițând virusului să prolifereze. Dacă este vorba de negi genitali, administrarea produsului VirAgo ar trebui să dureze minim 6 luni și să îl ia ambii parteneri.
- faceți terapie energetică pentru întărirea sistemului imunitar și pentru reducerea stresului.
Când să apelați la medic
- dacă nu sunteți siguri că este neg – ar putea fi o bătătură, un nev (aluniță), o leziune canceroasă,
- dacă sunt negi genitali sau localizați în zona rectală – în acest caz este nevoie și de investigații suplimentare pentru a se depista dacă nu au potențial cancerigen.
- dacă nu aveți răbdare să dispară și medicul poate folosi metode mai rapide de îndepărtare a negilor: cauterizare, îndepărtare cu laser, tăiere, înghețare. Aceste tehnici nu exclud riscul de reapariție a negilor.
- dacă negii sunt dureroși, inflamați, infectați,
One Reply to “„secrete” de vindecare a negilor”