Produse CaliVita pentru articulații și oase

Aparatul locomotor este un ansamblu funcțional conținând oase unite între ele prin articulații și mușchi.

Mușchii se contractă grație nervilor care îi inervează , iar coordonarea funcției locomotorii este făcută de întreg sistemul nervos central.

Oasele sunt piese dure, rezistente, care se articulează între ele pentru a constitui scheletul aparatului osos, pe care se inseră mușchii, tendoanele și tegumentul.

Problemele de sănătate care se manifestă la nivelul oaselor și articulațiilor ne afectează calitatea vieții datorită:

 • limitării capacității de a ne mișca, uneori până la imobilitate,
 • durerii de intensitate și durată variabilă.
 • inflamații ale articulațiilor.

Cauzele problemelor osteo-articulare:

 1. leziuni – entorse, luxații, fracturi.
 2. inflamații – reumatism, gută
 3. demineralizări – de exemplu osteoporoză

Tratarea afecțiunilor osoase presupune:

 • ameliorarea durerii, reducerea inflamației,
 • refacerea articulației sau a osului afectat,
 • evitarea recidivei.

Leziuni / traumatisme ale oaselor sau articulațiilor

În eventualitatea durerilor consecutive unei leziuni, în afară de reducerea efectuată de specialistul ortoped, pentru vindecarea completă și corectă sunt indicate următoarele produsele:

 • White Willow – aspirina din scoarță de salcie albă, are efect în reducerea durerii, a inflamației, împiedică formarea de cheaguri de sânge. Se administrează după masă.
 • Ca + Mg with D+K – aport de calciu necesar în refacerea osului fisurat sau fracturat sau demineralizat ( osteoporoză). Se administrează de preferință seara, pentru a facilita un somn liniștit. Dacă tratamentul trebuie să dureze o perioadă mai îndelungată, este mai avantajoasă achiziționarea flaconului cu 100 cps – Calcium Magnesium Plus.
 • în perioada de vară, când expunerea la soare ne ajută să avem niveluri corespunzătoare de vitamina D în corp, necesarul de calciu pentru refacerea osului se asigură cu produsul Strong Bones aflat in varianta cu 100 cps, dar și cu 250 cps.
 • refacerea articulației se obține folosind Joint Protex – stimulează regenerarea cartilajelor care acoperă extremităţile oaselor şi producţia lichidului lubrefiant dintre acestea. Glucozamina întăreşte cartilajele, în vreme ce acidul hialuronic şi metil-sulfonil-metanul (MSM) participă la producerea lichidului sinovial.
 • tot efect regenerator pentru articulații, formulă avansată cu colagen biologic activ care reduce inflamația, calmează durerea, sprijină rezistența osoasă : Rise Up

Inflamații ale articulațiilor

Inflamațiile apar deoarece organismul încearcă să refacă țesutul afectat de boală – degenerare, acumulare de cristale urice sau săruri de fier (hemocromatoză). Simptomele sunt: durere, înroșire, umflare și pot fi combătute cu :

 • Pure Yucca – saponinele, ingredientele active naturale asemănătoare steroizilor conţinute de Yucca, au efecte diuretice, antiinflamatoare, antispamodice şi antioxidante. Produsul este indicat a se administra în 2 cure pe an, la interval de 6 luni una de cealaltă și are efect foarte bun în cazul gutei.
 • Joint Protex în fazele acute, urmat de Joint Protex Forte în cure prelungite de cel puțin un an, știut fiind că reumatismul e o afecțiune de obicei cronică.
 • Omega 3 concentrate – care conţine acizi graşi omega-3 (EPADHA), obţinut din ulei de peşte de cea mai înaltă calitate, prin distilare moleculară.
 • Vitamina E – „vitamina tinereţii veşnice”, are câteva efecte benefice asupra întregului organism. 

Osteoporoza

Este reprezentată de reducerea masei osoase și creșterea fragilității oaselor – predispoziție la fracturi – și apare, în cele mai multe cazuri, o dată cu înaintarea în vârstă, dar poate fi și secundară unor afecțiuni.

În această situație, produsele recomandate urmăresc remineralizarea, reducerea durerii, echilibrarea hormonală sau completarea din exterior cu hormonii pe care organismul nu îi mai produce în cantitate suficientă din cauza vârstei.

Remineralizarea se poate face cu unul dintre produsele:

 • Calcium Magnesium Plus – sprijină menținerea sănătății sistemului osos, funcția musculară normală și sănătatea sistemului nervos. Conține calciu și magneziu, pe care le-am suplimentat acum cu vitaminele D3 și K2, pentru a asigura o și mai bună absorbție a calciului.
 • Strong Bones – calciu și magneziu în proporția ideală 2:1
 • Power Mins – conţine 10 dintre mineralele esenţiale cele mai importante de care este nevoie zilnic pentru buna funcţionare a celulelor corpului nostru.

Mai există câteva produse care se pot administra alternativ combinate cu mineralele mai sus menționate pentru a asigura absorbția eficientă a acestora:

Pentru recăpătarea echilibrului hormonal sunt recomandate :

Reducerea durerii poate fi obținută cu:

 • White Willow
 • Curcuma Pro – are ca ingredient de bază curcuma sau turmericul, cunoscut pentru efectul său antiinflamator. Produsul mai conține extract de piper BioPerine® și formula unică MicroActive® cu curcumină, pentru o biodisponibilitate maximă. 
 • Joint Protex

Dacă doriți relații suplimentare – achiziționare, mod personalizat de administrare – pot fi contactată aici.

Un loc aparte în ameliorarea neajunsurilor date de problemele osteoarticulare îl reprezintă cartilajul de rechin – Shark Aid – supliment alimentar bogat în substanţe care se regăsesc şi în cartilajele umane, cum este sulfatul de condroitină, care, printre altele, este cunoscut pentru efectul său anti-inflamator.

2 Replies to “Produse CaliVita pentru articulații și oase”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.