O problema banală!?

Constipaţia… Mai bine de jumătate din populația planetei se plânge de acest neajuns.  O persoană care are scaun la un interval mai mare de 48 de ore se poate considera constipată. Se pare că femeile suferă în număr mai mare decât bărbații, persoanele vârstince mai mult decât cele tinere. În afară de disconfortul pe care îl recunosc cei suferinzi – balonări, senzaţia de greutate, dureri abdominale, constipaţia are şi consecinţe negative asupra  sănătaţii în general : prezența paraziților,  stare toxică, absorbție deficitară a anumitor nutrienți, hemoroizi, fisuri anale..  Cauzele unui tranzit intestinal mai lent sunt: lipsa de fibre din dietă, un consum insuficient de lichide, stresul, unele medicamente, lipsa de exercițiu fizic, unele afecțiuni .

“Moartea începe din intestine.” a spus Aesculap cu 400 de ani înainte de Hristos…  Aceste cuvinte ne confirmă ca problema constipației nu e numai foarte veche, dar și foarte cunoscută.

De multe ori apelăm la medic pentru diverse probleme de sănatate, primim un tratament şi realizăm că nu se obţine rezultatul scontat. Multi avem tendinta de a considera ori tratamentul ineficient, ori medicul incompetent. Dacă analizăm mai bine, constatăm ca toti cei cu probleme de tranzit intestinal nu  reacţioneaza la medicaţie aşa cum am dori.

În concluzie, constipatia nu e o problema banală ci chiar una foarte serioasă. Cum să o combatem? Analizăm cauzele şi le eliminăm.

Specialiştii sunt de părere că toţi cei care suferă de constipatie trebuie să îşi verifice dieta.

Alimentele din prima linie de luptă împotriva acestei probleme sunt fibrele din fructe, vegetale, fasole şi alte leguminoase. Rația zilnică de fibre recomandată unui adult este de 18 g, dar majoritatea consumă mult mai puțin. Cei cu probleme de tranzit intestinal ar trebui sa mănânce cam 30 g de fibre zilnic, spun specialiștii gastroenterologi. Cerealele integrale , prunele uscate, smochinele, stafidele, perele, nucile – sunt surse importante de fibre. totuși, dacă nu sunteți consumator constant de fibre, ar trebui să măriți treptat cantitatea ca să evitați balonarea.

Lichidele trebuie consumate cel putin 8 pahare pe zi, de preferință înainte de masă, niciodată în timpul mesei sau imediat după – cu excepția lichidelor calde sau fierbinți. Dimineața, la trezire, un pahar mare cu apă este întotdeauna benefic.

Dacă nu vă puteţi echilibra alimentaţia, suplimentele nutritive cum ar fi: Nopalin, Acidophillus with Psyllium, AC Zymes, AC Zymes Plus, Probiobalance, Easy Time, Pure Inulin consumate cu suficienta apă, pot fi de un real folos.

Exercițiul fizic nu este benefic doar pentru inimă, ci și pentru intestine – mișcă mai repede alimentele prin tubul digestiv inferior. Mai ales mersul pe jos, în special în cazul femeilor însărcinate, este foarte util.

În viață, multi dintre noi s-au învățat să meargă la toaletă nu atunci când o cere organismul, ci atunci când ni se pare mai potrivit. Totuși, neținând seama de nevoia imperioasă de a defeca puteți ajunge la constipație.

Uneori cauza “blocării” tranzitului intestinal este tensiunea nervoasă, atunci apar și alte simptome: uscăciunea gurii, puls rapid. Relaxarea e metoda cea mai indicată pentru a îndepărta aceste manifestări. Dacă nu reușim s-o facem singuri, putem apela la “terapia prin râs” ( comedii, bancuri), sau la Rhodiolin sau MagneZiB6.

Tabletele laxative sintetice reprezintă un ajutor, dar utilizate timp îndelungat dau dependență.  Este Util să folosim metodele laxative cam la aceeași oră zilnic până se formează un ”reflex condiționat” pentru a avea scaun.

Produsele pentru detoxifiere – Spirulina Chlorella, Liquid Chlorophill, Green Care, Pure Yucca -, combinate cu produse ce conțin enzime digestive naturale – Papaya Plus, Digestive Enzymes, Digest Ease , ajută nu numai la golirea colonului de reziduurile toxice nedorite, dar și la repararea eventualelor leziuni ce au apărut la nivelul lui din cauza acestor reziduuri. Condiția ca aceste produse să funcționeze este să fie consumate cu suficientă apă , circa 30ml/kgcorp/zi și dacă este apă alcalină este și mai bine, deja aproape că nu mai e nevoie să luați alte produse.

Uneori  constipația se datorează unor alte probleme de sănătate, unele chiar grave, hipotiroidia, cancer de rect sau colon, depresia. Pentru fiecare în parte e nevoie de instituirea unui tratament coordonat de persoane avizate – medici, specialişti în biorezonanţa, fitoterapeuti.

Unele medicamente pot provoca sau pot exacerba constipaţia, de exemplu: antacidele cu aluminiu sau calciu – Liquid Chlorophyll, Green Care au efect alcalinizant şi le pot înlocui cu succes; antihistaminecele – administrarea unui imunomodulator cum ar fi Polinezian Noni,  C1000 Plus, CPlus, C300 Plus, Liquid C, Organic Noni ajută să nu ne mai fie necesare; analgezicele pe bază de morfină, sedativele şi antidepresivele – Rhodiolin, Stress Management sau MagneZiB6 reduc nevoia de a le lua -.

Parazitozele intestinale pot fi şi cauza dar şi efectul unui tranzit intestinal necorespunzător. Paraprotex + probiotice ( Probiobalance,  sau AC Zymes,  sau Acidophillus with Psyllium), Oregano Oil+ probiotice, Garlic Max + probiotice, Gravital Juice + probiotice reprezintă câteva scheme de tratament naturist antiparazitar.  Liver Aid contribuie la refacerea ficatului afectat atăt de toxinele eliberate de paraziți sau de reziduurile intestinale necorespunzătoare.

Un aliment poate constipa o persoană iar alteia să-i provoace diaree. Sfaturi avizate pentru o alimentație corespunzătoare putem afla din cărțile scrise de Dr Peter J. D’Adamo. Cercetările pe care le-a făcut împreună cu tatăl său în privința dietei individualizate în funcție de grupa sanguină s-au concretizat în sfaturi utile pentru menținerea sănătații.

O consecință neplacută a constipației o reprezintă apariția hemoroizilor. Vitamina C cu bioflavonoide ( C Plus, C 300, Liquid C, C 1000 Plus) + Vein Care unguent sunt de un real ajutor atât la combaterea constipației cât și la reducerea hemoroizilor.

În concluzie, reducem stresul, tratăm afecțiunile care favorizează constipația și viața ni se va părea mult mai ușoară. Iar dacă devenim parteneri  CaliVita International – cea care ne pune la dispoziţie produsele de care am amintit în articol – vom îngreuna doar buzunarul.

2 Replies to “O problema banală!?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.