Adică muncă.
Ne străduim să aflăm ce aptitudini avem. Nu putem face acest lucru până nu testăm variantele. Scoala ar trebui să ne fie de ajutor. Nu se întâmplă întotdeauna, dar nu doar pe şcoală trebuie să ne bizuim. Studiul individual favorizează aflarea abilităţilor noastre.
O persoană foarte apropiată îmi spunea că la facultate a învătat şi ceva meserie, dar mai mult a aflat cum poate învăţa meserie . Concluzia: cănd întâlniţi o activitate interesantă, fiţi autodidacţi, străduiţi-vă să o faceţi căt mai bine şi veţi deveni experţi. Tot abordând diverse domenii este imposibil să nu găsiţi unul care să vă placă. Perseverenţa este cheia.
“Studiu de caz”
Am vrut să fu educatoare. Acum 34 de ani Liceul pedagogic din judeţ s-a desfiinţat şi a trebuit să urmez altă carieră – medicală. Învăţând cu simţ de răpundere, mi-am dezvoltat capacitatea de a înţelege şi rezolva mai uşor problemele de sănătate ale oamenilor şi am abordat afacerea CaliVita cu încredere. Cum “prima iubire” nu se uită niciodată, găsesc mereu o portiţa de comunicare cu cei mici, ba chiar am fost solicitată să meditez la matematică o fetiţa care abia a terminat clasa a III-a. Am avut noroc, nu-i aşa?
“Cele mai importante lucruri din viaţa noastră sunt gratuite: familia, dragostea, prietenia.” (Lorand Soares-Szasz)
Aparent greu e să le păstrezi. Şi totuşi şi asta se poate. Seriozitatea, onestitatea şi perseverenţa pe care le-am folosit în obţinerea unei cariere se aplică şi aici, doar că la nivele mai profunde şi subtile . Oamenii care ţi se aseamănă te vor urma şî vor rămâne alături de tine atăta vreme cât îi respecţi. Un fel de “ecologie socială” care “atrage” norocul în relaţii.
Mulţi dintre cei cu care am incercat să colaborez au tot găsit pretexte să nu o facă:
- nu am timp – dar nu vreau să pierd nici un episod din telenovela preferată;
- nu am bani – dacă investeşti ceva timp şi bunăvoinţă si muncă vor veni şi banii, metoda e testată;
- nu am cunoştinţe medicale – cine te opreşte să citeşti? Persoana cu cel mai inalt nivel la CaliVita în Romănia, Eva Farcaş, a fost electrician. A învăţat prospecte, a învăţat despre boli şi tratamente şî acum e cea mai tare;
- nu am prieteni – dacă stai mereu încruntat, nu pridideşti să-ţi plângi de milă şi nu te urneşti din zona de confort înţesată de obiceiuri şi convingeri personale, cei care ţi-ar putea deveni prieteni te vor ocoli.
A fost lista parţială a celor “fără noroc” . E deschisă spre completare.
motivant articol. chiar ai o latura educationala…..