Nazuri şi năzuinţe

Ideea acestui articol mi-a venit citind cartea “Gândeşte cutezător” a lui Ben Carson – un om de culoare din Statele Unite care a ajuns din copil de ghetou, căruia nimeni nu-i întrevedea decât un viitor de ratat sau infractor, un faimos neurochirurg.

Aşa cum bănuiţi, nimeni nu i-a aşezat direct “covorul roşu”, ci absolut tot ce a realizat s-a datorat unui talent deosebit, pe care a ştiut să şi-l fructifice, şi a unei munci continue. Concluzia cărţii este că trebuie să ne străduim pentru succes, să perseverăm in stăruinţa noastra şi, poate cel mai important, să ne depistăm cât mai devreme  aptitudinile, pentru a le putea cultiva şi a le transforma in talent.

two person standing on gray tile paving

Ca  o coincidenţă, astăzi, prin e-mail, am primit informaţii despre o personalitate a medicinii româneşti, tot neurochirurg – Leon Dănăila – recordman mondial in neurochirurgia vasculara.

Se pare că şi dumnealui, acad. Leon Dănăila, oferă tot aceeaşi reţetă a succesului – muncă şi studiu, sau studiu şi muncă…. Dar neaparat completate cu credinţa in Dumnezeu.

Aceşti doi oameni au avut năzuinţe şi nu au făcut nazuri cănd au trebuit să lupte pentru îndeplinirea lor. E foarte uşor să dăm vina pe ceva sau altcineva cănd evoluţia noastra nu-i aşa cum ne-am dorit, dar acest lucru nu relevă decât că evităm să ne asumăm  responsabilitaţi .. şi dacă nu ni le-am asumat noi, cum putem avea pretenţii să o facă cei din jurul nostru?

” Există inimi devotate, spirite pline de curaj,

Exista suflete pure şi adevărate;

Atunci oferă-i lumii tot ce ai mai bun,

Şi tot ce-i bun la tine se va întoarce.”

(Madeline Bridges)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.