Minunatii siberiene

Din recea tundra siberiana putem aduna doua plante benefice organismului nostru prea solicitat de ritmul trepidant al vietii: ginseng si rhodiola rosea.

Ginsengul este o planta perena, apartinand familiei Araliacae. Pretioasele sale substante biologic active sunt extrase din radacina. Utilizat de mii de ani in orient si de cateva zeci in intreaga lume ca supliment alimentar, mai ales in perioadele de efort fizic si intelectual intens, ajuta, in mod natural,la cresterea vitalitatii si a tolerantei la stres. Compusii responsabili pentru efectul benefic al plantei sunt asa-numitele ginsenozide. Mai contine si alte substante biologic active: saponine, fitosteroli, aminoacizi si vitamine. In China este numit radacina vietii.

Rhodiola rosea sau trandafir salbatic siberian creste la altitudinea de 3000 de metri, fiind numita si radacina de aur sau radacina arctica. Planta este un adaptogen special, substantele sale active imbunatatesc rezistenta organismului, amelioreaza tulburarile cauzate de stres, sprijina sistemul nervos si au efect revitalizant general. In plus, are efect benefic in afectiunile inimii, in combinatie cu suplimente de coenzima Q 10 regland ritmul cardiac. La diabetici, combinat cu extract de Nopal si acizi grasi de tip Omega 3, scade in mod natural glicemia.

In mod evident, aceste plante contribuie la imbunatatirea calitatii vietii. De stres e mai greu sa scapam, dar efectele lui sunt reduse sigur cu ajutorul naturii.

N.B. Extractele acestor plante se gasesc sub forma de suplimente alimentare cu denumirea de Panax Ginseng si Rhodiolin.

4 Replies to “Minunatii siberiene”

  1. INteresanta este ca, majaritatea celor care aud de SIberia, se gandesc la cu totul altceva. Si mie mi-a fugit mintea la recea Rusie, cand am citit titlul 🙂 Se dovedeste ca judecam prea repede si la suprafata, ca de obicei 🙂

  2. “Cunosc persoane care au cunoscut rezultate uimitoare pentru aceeasi problema folosind urmatoarea formula: pro selenium (1-1-0), protect4life (1-1-0), rhodiolin (1-0-1), mega zinc (1-0-0), timp de trei luni. ” Am luat acest coment de pa un forum .

    Ce ma interesa este daca sunteti distribuitor CaliVita.Daca da vreau si eu sa ma inregistrez si am nevoie la inregistrare aici http://romania.calivita.com/site.php?action=opportunities
    de un distribuitor.As putea alege pe altcineva dar cum sfatul l-am gasit de la Dv cred ca este corect asa.Astept raspuns si pe ungureanucin@yahoo.com cu titlul distribuitor CaliVita.

    Va multumesc anticipat.

  3. Intotdeauna plantele au fost prietenele oamenilor,atit prin frumusetea si prin incintarea pe care ne-o ofera cit si prin substantele lor naturale care sint de sute de ori mai bune decit orice medicament artificial !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.