Gripa!

Este o afecțiune virală, acum e pandemie, cel puțin așa spun la TV. Virusul gripal există în mai multe forme, fiecare are capacitatea de a se transforma și a deveni din ce în ce mai agresiv.  Din punctul meu de vedere, cea mai bună metodă să ne apărăm e să ne întărim imunitatea.

Dacă deja „ne-a lovit” ar tebui să procedam astfel:

  • stăm în casă, ne izolăm de ceilalți, ca să nu-i  infectăm și pe ei, e o afecțiune foarte contagioasă. Izolarea ne mai permite un lucru, să ne ferim de alte tulpini care pot agrava forma noastra de boală – cum am mai spus, virusul e foarte „deștept”, își poate fabrica singur forme de rezistență,
  • odihniți-vă cât mai mult. Odihna la pat este esențială, permite organismului să își dirijeze toată energia către vindecare. Două lucruri se tratează în viață exclusiv în pat: dragostea și gripa.
  • consumați multe lichide! Ne ajută să evităm deshidratarea în caz de febră. Sucurile de fructe si legume ne pot aduce nutrienții, vitaminele și mineralele necesare. Alimentele prea grele, grăsimi, carne, nu fac decât să solicite energia organismului pentru digestie și nu pentru vindecare. Oricum, când suntem bolnavi, ne scade apetitul. Evitați băuturile acidulate artificial, apa minerală. sifonul, sucurile comerciale, deoarece produc gaze în stomac și un disconfort suplimentar.
  • combateți febra (dacă e mai mare de 38° Celsius) și durerile musculare, de preferință cu metode naturale. Poate fi foarte util sucul de lămâie proaspăt, aspirina din coaja de salcie alba, ceaiul de tei sau de zmeură, băile fierbinți la picioare cu sare grunjoasă în apa de spălat.
  • reduceti inflamația căilor nazale cu inhalații cu ceai de mușețel sau de cimbru,  ungeți nasul iritat cu o cremă hidratantă.
  • aerisiți cât puteți de des încăperea în care stați și aveți grijă să păstrați umiditatea corespunzătoare a aerului.
  • faceti gargară cu apă sărată, îndulciți-vă ceaiurile cu miere de albine, pentru a scăpa de senzația de uscăciune sau iritație a gâtului.
  • solicitați un masaj. Fricționarea poate mobiliza circulația, inclusiv cea limfatică, iar “ostașii” responsabili cu apărarea organismului din limfă, ajung unde trebuie.
  • prezentați-vă la medic dacă vi se pare că simptomele sunt prea grave sau se remit prea greu.

Dacă încă nu ne-am îmbolnăvit, putem preveni astfel:

  • evitați aglomerațiile și contactul cu persoane deja afectate;
  • feriți-vă de frig;
  • renunțați la obiceiuri dăunătoare, precum ar fi fumat, alcool;
  • excesul de fructe bogate in vitamina C, suplimente alimentare cu soc negru sau extract de gheara mâței sau echinacea, sau alte imunomodulatoare, vă poate pregăti organismul să faceți față agresiunii virusurilor.

„Fiind o boală infecțioasă, gripa este legată de furie, este un semn că nimic nu mai funcționează cum trebuie! E momentul să mă întreb pe cine sau pe ce anume sunt furios? Simptomele ce le mai frecvente indică mai mult ceea ce trăiesc în prezent: febra este legată de furie, strănutul cde critici, de faptl de a vrea să scap de cineva sau de ceva etc. 〈….〉 Trebuie să mă întreb de ce am gripă. Oare am nevoie de odihnă sau de o pauză?” – Jacques Martel

5 Replies to “Gripa!”

  1. Produsele recomandate pentru prevenție, sunt foarte utile și în cazul instalării simptomelor. Pentru un adult câte 6 tablete de C1000 Plus pe zi timp de 5 zile + 50 picături de OxyMax pe zi, dizolvate în 100 ml apă , înghițite înainte de masă pot face minuni.

  2. Întreaga familie va este recunoscătoare pentru sfaturile oferite si indrumarile către aceste produse naturale.
    Recomand cu căldură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.