Meniu Închide

Dieta cu lămâi

Ce ți-e și cu forumurile astea…. Oricine vrea o informație, dă căutare pe google și o obține de pe un site specializat sau de pe un forum. Aici e piatra de încercare….  În cine să te încrezi? E corect ce se scrie? De foarte multe ori, cei care scriu pe forum, ajung să se jignească reciproc. De ce? Pentru că foarte puțini sunt cei care dau informațiile avizate, preferă să le ofere pe cele obținute empiric și să nu ia în considerație sfaturile specialiștilor sau faptul că fiecare persoană e unică. Biologia nu-i matematică să se potrivească la toți același lucru.

Dar să revenim la titlu!

Ideea mi-a venit când am citit pe un astfel de site că se poate folosi dieta cu lamâi pentru cura de slăbire, garantat, fără ulcer, fără alte disconforturi (nu a recunoscut nici unul dintre susținători că ți se strepezesc dinții) . Văzând că s-au luat la cearta, ca de obicei, m-am gândit că ar fi util să ofer informații avizate. Sursa: cartea „Tratamentul bolilor prin legume, fructe și cereale” scrisă de Jean Valnet, de fapt dr Jean Valnet – fost medic militar, autor a numeroase lucrări și conferințe despre fitoterapie.

Mod de folosire:

  • citronada – sucul unei lamâi într-un pahar cu apă îndulcită (cu miere și nu cu zahăr), eficientă în stările febrile, antivomitiv și antihemoragic;
  • vermifug – zdrobim coaja, pulpa și semințele unei lamâi, se pune la macerat două ore cu miere, se mănâncă la culcare. Decoctul întregului fruct are efect asemănător;
  • contra obstruării canalelor biliare – se toarnă seara apă clocotită peste trei lămâi tăiate felii și se consumă dimineața amestecul pe stomacul gol;
  • contra îngrășării – peste o lămăie tăiată felii, la care se adaugă o linguriță de mușețel se toarnă o ceașcă de apă clocotită, se lasă la macerat 12 ore și dimineața se strecoară și se bea pe stomacul gol;
  • infuzia este indicată împotriva aerofagiei;
  • stimulează leucocitoza curativă, având efect benefic în infecții;
  • diminuează hipervâscozitatea sanguina;
  • tonic al măduvei hematogene în general;
  • o lămâie tăiata cuburi peste care s-au pus doua linguri de miere de albine este un excelent energizant (se consumă dimineața pe stomacul gol);
  • dezinfectant pentru uz extern, se fac gargare, spălături bucale în afte, angine.

N.B. Despre aciditatea lămâiei: pare de mirare că lămâia e un alcalinizant și un antiacid gastric. Savoarea acidă nu implică neapărat aciditatea lămâiei pentru organism, gustul ei fiind datorat acizilor organici care nu rămân în stare acidă în celule. Experiențele au dovedit că folosirea îndelungată a lămâiei atrage, în organism, producerea carbonatului de potasiu permițând neutralizarea excesului de aciditate a mediului umoral. Se neutralizează deopotrivă hiperaciditaea prin suc de lămâie diluat cu apă. Acidul citric natural este oxidat în timpul digestiei. Sărurile ce rămân dau carbonați de calciu și potasiu care mențin alcalinitatea săngelui.

Posted in Alimentele - prieten sau duşman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.