Despre sănătate cu B

Respectând alfabetul limbii române, a venit timpul să completez minidicţionarul cu termenii care încep cu litera “b”. Rămân, în continuare, deschisă la comentarii, completări, solicitări.

Bacterii – organisme microscopice. Unele tipuri trăiesc în organism fără a face rău şi chiar sunt esenţiale pentru procese ca digestia.  Altele declanşează îmbolnăviri.

Bactericid – distruge bacteriile.

Bacteriostatic – opreşte înmulţirea microbilor.

Betaina HCl – substanţă care ajută la metabolizarea grăsimilor evitându-se astfel depunerile lor în ficat.

Bioflavonoide – compuşi care protejează structura internă a capilarelor contribuind la menţinerea integrităţii pereţilor vaselor sanguine. Sunt extrase din coaja de portocală, lamâie dar şi din măceşe.

Biorezonanţătehnică de investigare a funcţiilor organismelor vii (bio) pornind de la o descoperire oamenilor de ştiinţă (  Paul Schmidt, F. A. Popp, Voll, Kirlian,William Nelson,  Dumitrescu, Oldfield, Kim Bong Han, Hiroshi Motoyama etc.).  Rezultatele activităţii acestor cercetători au confirmat că fiecare celulă are propria oscilaţie (emisie) electromagnetică . Aparatul de biorezonanţă poate depista aceste oscilaţii şi eventualele tulburări ale activităţii celulare pe care le şi poate regla.

Biotina – vitamina B7 (vitamina H), substanţă care participa la metabolismul proteinelor şi grăsimilor, intervenind în procesele de producere a energiei.

Bradicardie – rărirea ritmului contracţiilor cardiace ( sub 60 de bătăi pe minut).

Bulimie – simptom de foame continuă şi excesivă, mult dincolo de necesităţile organice şi cauzat de o perturbare neuropsihică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.