Despre grupele sanguine

Dr. James D’Adamo şi fiul său, dr. Peter J D’Adamo au ajuns  la concluzia că grupa sanguină este cheia care descuie uşa spre misterele sănatăţii, bolii, longevităţii, vitalităţii fizice şi puterii emoţionale. Au studiat jumătate de secol în ce fel se pot obţine îmbunătaţiri ale stării de sănătate la oamenii suferinzi ce au apelat la dânşii. Iată, pe superscurt, ce au constatat:

Clasificarea grupelor sanguine din punct de vedere cronologic :

  • Grupa sanguină O (vânatorul-culegătorul )  : grupa sanguină cea mai veche şi cea mai de bază, supravieţuitorul din vârful lanţului trofic, cu un sistem imunitar puternic şi bine înzestrat, dornic şi capabil să distruga pe oricine, prieten sau duşman.
  • Grupa sanguină A (cultivatorul ) : primii imigranţi, forţaţi de necesitatea migrării să se adapteze la moduri mai agrare de viaţă şi alimentaţie, cu o personalitate mai cooperantă, care să-i ajute la integrarea în comunităţi aglomerate.
  • Grupa sanguina B (nomadul ): asimilatorul, adaptându-se la noi condiţii climaterice şi la amestecul populaţiilor, reprezentând lupta naturii pentru un echilibru de forţe mai bun între tensiunile minţii şi solicitările sistemului imunitar.
  • Grupa sanguină AB ( enigmaticul ) : urmaşii delicaţi ai unei fuziuni deosebite între toleranţa grupei A şi grupa B, iniţial barbară, dar mai echilibrată.

Scurte noţiuni despre relaţia:  grupă sanguină – reacţia la mediu

Sistemul imunitar are capacitatea de a stabili dacă o substanţă introdusă în organism este străină sau nu. Antigenele sunt markeri chimici – ca nişte amprente – care se găsesc pe suprafaţa celulelor oricărei forme de viaţă. Sistemul nostru imunitar depistează antigenul şi decide dacă are de-a face cu prieteni sau duşmani.  Fiecare grupă sanguină posedă un alt antigen dar şi altă compatibilitate faţă de produsele cu care ia contact.

Lectinele sunt proteine abundente şi diverse care se găsesc în alimente şi care au proprietăţi aglutinante ( de alipire) cu celulele sanguine. Dacă alipirea este compatibilă cu antigenul grupei sanguine,  totul merge bine, dacă nu, calitatea sângelui este afectată şi ne poate influenţa sănatatea.

Efectele lectinelor nepotrivite sunt:

  • inflamaţia mucoaselor,
  • interferă cu procesul digestiei şi produce balonare,
  • încetinesc rata metabolismului determinând arderea ineficientă a caloriilor,
  • determină tulburări hormonale, retenţie hidrică.

Caracteristicile fiecărei grupe sanguine:

  • Grupa O: consumator de carne, tract digestiv viguros, sistem imunitar hiperactiv, intolerant faţă de adaptările la dietă şi la mediul înconjurător, răspunde optim la stres printr-o activitate fizică intensă, necesită un metabolism eficient pentru a se menţine suplu şi energic.
  • Grupa A: primul vegetarian, culege ceea ce sădeşte, tract digestiv sensibil, sistem imunitar tolerant, se adaptează bine la condiţii de dietă şi mediu înconjurător stabilite, răspunde cel mai bine la stress prin acţiuni de calmare, necesită dietă agrară pentru a rămâne zvelt şi productiv.
  • Grupa B: echilibrat, sistem imunitar puternic, sistem digestiv tolerant, opţiunile cele mai flexibile privind dieta, consumator de produse lactate, răspunde cel mai bine la stres prin creativitate, necesită un echilibru între acivitatea fizică şi mental pentru a se menţine suplu şi agil.
  • Grupa AB: fuziunea moderată între grupele A şi B, răspuns de tip cameleonic la condiţii schimbătoare de mediu şi dietă, tract digestiv sensibil, sistem imunitar excesiv de tolerant, răspunde optim la stress în plan spiritual, fizic şi la nivel de energie creatoare, un mister evoluţionist.

Pentru sănătatea noastră este utilă adaptarea alimentației noastre în funcție de grupa de sânge pe care o avem.

2 Replies to “Despre grupele sanguine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.