Continuare despre picături

În vremuri imemoriale nu existau boli incurabile. Noi oamenii am “făcut rost de ele”. Iniţial  am încercat să ne facem viaţa mai uşoară, apoi şi mai uşoara.. Atăt de uşoară încăt am renunţat la ea.. Glumesc, fireşte….

Am renunţat să mai facem suficientă mişcare, să gătim – mă gândeam că hrana gătită e mai sănătoasă şi pentru că am pus părticică din sufletul nostru in ea – ” Doar cei cu inima pură pot face o supă bună” (Beethoven)- .. Şi contează, chiar foarte mult.

Am supertehnologizat totul.

Ce bine ne-ar prinde o plimbare în aer curat .. Dar de unde aerul curat? Sau doar o plimbare, să ne mai punem sângele în mişcare – se asigură irigarea eficientă a ţesuturilor şi implicit transportul substanţelor nutritive către celule.

“Cănd vine vorba de alimentaţie corectă şi exerciţii regulate, nu există <<Încep de mâine>>. Mâine înseamnă boală.” (Terri Guillemets)

Câteva reguli, pe care sunt convinsa ca le-ati mai citit, trebuie neaparat consemnate, ce-i drept sunt altfel spuse.

“La mancare sa ai cumpatare si la bautura sa fii cu masura.”

“Mai bine mancare putina decat boala lunga.”

“Mancarea de dimineata lungeste viata.”

“Trebuie sa mananci ca sa traiesti, nu sa traiesti ca sa mananci” (Socrate)

… Aş mai putea continua, dar nu voi face decât sa expun parerile altora.. Nu-i bai, se  numeste “munca de cercetare”, numai daca o copiam integral din alta parte ar fi fost “plagiat” (ceva asemanator gandirii lui Mark Twain)….

Alimentaţie echilibrată,exerciţii fizice – particularizate chiar in funcţie de grupa de sânge – , mintea limpede şi sufletul “curat” reprezinta câteva dintre căile de evitare a apariţiei cancerului sau a altei boli grele.

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :
a. ZAHĂR
Eliminand din alimentatie zaharul, se elimina astfel una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa, dar in cantitati moderate. Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba.. Alternativa ar fi sarea de mare ..

b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul tractului gastro – intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus.
Renuntand la lapte si produsele derivate si consumand lapte de soia neindulcit, celulele canceroase “mor” de foame …….

c.. PH ACID
Celulele canceroase “infloresc” in mediu acid . O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc.
Carnea mai poate contine substante administrate animalelor : antibiotice , hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza in special persoanelor cu cancer.

d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule
sanatoase . Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi...Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius .

e. Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina . Ceaiul verde este o alternativa foarte buna , avand si proprietati anti – canceroase. Cea mai buna bautura este APA – purificata sau filtrata pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele … Apa distilata este acida , deci evitati-o !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.