„picături” pentru sănătate

În vremuri imemoriale nu existau boli incurabile. Noi oamenii am “făcut rost de ele”. Iniţial  am încercat să ne facem viaţa mai uşoară, apoi şi mai uşoara.. Atăt de uşoară încăt am renunţat la ea.. Glumesc, fireşte….

Am renunţat să mai facem suficientă mişcare, să gătim – mă gândeam că hrana gătită e mai sănătoasă şi pentru că am pus părticică din sufletul nostru in ea – ” Doar cei cu inima pură pot face o supă bună” (Beethoven)- .. Şi contează, chiar foarte mult.

Am supertehnologizat totul. Iar copiilor le punem la dispoziție mai ales această tehnologie. Cred eu că nu le dăm voie să trăiască real lăsându-le pe mână tableta sau telefonul.

Ce bine ne-ar prinde o plimbare în aer curat .. Dar de unde aerul curat? Sau doar o plimbare, să ne mai punem sângele în mişcare – se asigură irigarea eficientă a ţesuturilor şi implicit transportul substanţelor nutritive către celule.

“Cănd vine vorba de alimentaţie corectă şi exerciţii regulate, nu există <<Încep de mâine>>. Mâine înseamnă boală.” (Terri Guillemets)

Câteva reguli, pe care sunt convinsa ca le-ati mai citit, trebuie neaparat consemnate, ce-i drept sunt altfel spuse.

“La mancare sa ai cumpatare si la bautura sa fii cu masura.”

“Mai bine mancare putina decat boala lunga.”

“Mancarea de dimineata lungeste viata.”

“Trebuie sa mananci ca sa traiesti, nu sa traiesti ca sa mananci” (Socrate)

… Aş mai putea continua, dar nu voi face decât sa expun parerile altora.. Nu-i bai, se  numeste “munca de cercetare”, numai daca o copiam integral din alta parte ar fi fost “plagiat” (ceva asemanator gandirii lui Mark Twain)….

Alimentaţie echilibrată,exerciţii fizice – particularizate chiar in funcţie de grupa de sânge – , mintea limpede şi sufletul “curat” reprezinta câteva dintre căile de evitare a apariţiei cancerului sau a altei boli grele.

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTĂ CU :

 1.  ZAHĂR
  Eliminând din alimentație zahărul, se elimină astfel una din cele mai importante surse de hrană a celulelor canceroase. Înlocuitorii de zahăr, îndulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) au ca baza aspartamul (E 951), o substantță chimică dăunătoare. Un înlocuitor natural al zahărului ar fi mierea de albine și melasa, dar în cantități moderate. Sarea de bucătărie conține adaosuri chimice pentru a avea culoarea albă. Alternativa ar fi sarea de mare ..
 2. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
  Laptele favorizează producția de mucus în corp, în special la nivelul tractului gastro – intestinal. Cancerul este hrănit de acest mucus.
 3. PH ACID
  Celulele canceroase “înfloresc” în mediu acid . O alimentație preponderent carnivoră induce un pH acid în corp, și ar fi mai bine să se consume mai mult  pește (conține acizi grași omega 3 cu efect antinflamatorși mai puțină carne.
  Carnea mai poate conține substanțe administrate animalelor : antibiotice , hormoni de creștere și paraziți, ce dăunează în special persoanelor cu cancer.
 4. O dietă bazată 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grâu integral, semințe, nuci și fructe schimbă pH-ul corpului în alcalin. 20% din alimentație poate fi din alimente gătite, inclusiv fasole boabe. Sucurile proaspete din legume asigură necesarul de enzime digestive, usșor absorbabile, care ajung la nivel celular în 15 minute de la consumare și care hrănesc și favorizează creșterea de celule sanatoase . Este bine să se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi. Enzimele sunt distruse la 40° Celsius.
 5. Evitați excesul de cafea ,ceai sau ciocolată care pot conține cantități mari de cofeină . Ceaiul verde este o alternativă foarte buna , având și proprietăți anti – canceroase. Cea mai bună băutură este APA – purificată sau filtrată pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele … Apa distilata este acidă , deci evitati-o !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.