Căi de a îndepărta simptomele neplăcute ale sinuzitei

De câte ori v-a durut capul? … Și nu știați din ce cauză sau ce puteți lua ca să vă fie mai bine.

La multe persoane durerea de cap se datorează inflamației sinusurilor.

Sinusurile sunt cavități situate în grosimea oaselor feței, pline cu aer și acoperite de o mucoasă. Aerul urcă prin fosele nazale, trece prin sinusuri și apoi străbate faringele, laringele, traheea, bronhiile până în plămâni unde se face schimbul de gaze ( organismul primește oxigen și eliberează bioxid de carbon și alte toxine gazoase) . Tot acest traseu este necesar pentru ca aerul respirat să fie încălzit și curățat / filtrat de particulele nocive de către cilii ( formațiuni minuscule ca niște peri ) din mucoasa nazală și sinusală.

Când răcim sau luăm contact cu vreun alergen aerian, mucoasa sinusurilor se inflamează. Aceasta se poate întâmpla și dacă avem vreo infecție dentară care durează mult timp și se extinde. Micul sistem de filtrare se poate bloca, Mucozitățile stagnează, presiunea crește, bacteriile se înmulțesc , inflamația crește și mai mult și apare SINUZITA.

În afara durerilor de cap, alte simptome ale sinuzitei sunt:

  • spasme de tuse datorită secrețiilor care se scurg în faringe,
  • senzație de presiune și durere la nivelul feței, ochilor, frunții, uneori chiar dureri de dinți, senzație care se amplifică dacă ne aplecăm în față,
  • secreții nazale groase, verzui sau galbene,
  • febră, lipsa mirosului

Dacă sinusurile se înfundă prea des se produce o îngroșare permanentă a membranelor acestora și sinuzita se cronicizează. Același lucru se întâmplă și în cazul alergiilor când inflamația se menține mult timp.

Din perspectivă psihosomatică:

— Când am sinuzită , am un blocaj la nas și sinusurile sunt afectate. Această infecție a sinusurilor are legătură cu neputința mea față de o persoană sau o situație: nu o pot suporta sau nu îi mai suport „mirosul” puternic. … Pot avea impresia că „ceva nu miroase bine”, că există ceva ascuns sau că cineva face ceva pe la spatele meu. .. Sinuzita „explodează” când nici eu nu mai pot și sunt pe cale să explodez emoțional. — Jaques Martel

Remedii:

Faceți inhalații cu abur! Umiditatea este esențială pentru buna funcționare a cililor, pentru fluidizaea mucoaselor și pentru golirea sinusurilor. Stați aplecat deasupra unui vas cu apă clocotită, cu un prosop acoperind capul și vasul ca un cort și inhalați. Pentru efecte superioare puteți adăuga cimbru, mentă.

Spălați-vă nările! Soluția o puteți prepara în casă: din:

  • 300 ml apă călduță ( sau ceai de cimbru sau ceai de mentă)
  • 1 linguriță de sare
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

Puneți această soluție într-un sistem de picurare, vă dați capul pe spate, acoperiți o nară cu degetul și picurați soluție în nara deschisă. Suflați cu grijă nara în care ați picurat și apoi repetați operațiunea și la nara cealaltă.

În 20 ml din această soluție puteți adăuga și 20 de picături de Oregano Oil și din amestecul nou obținut puneți câte o picătură în fiecare nară pentru amplificarea efectului.

Suflați fiecare nară pe rând! În acest fel nu permiteți presiunii din urechi să crească , ceea ce ar facilita pătrunderea bacteriilor și mai adânc în sinusuri.

Faceți-vă obiceiuri utile

Beți lichide ! 30 ml pe kg corp, lichide calde sau reci, au rolul de a subția mucoasa și a o menține fluidă. Infuziile fierbinți de plante precum cea de fenicul, anason, salvie au efect activ în fluidizarea mucoasei.

Lăsați-vă de fumat! Este un obicei care usucă mucoasele în general, fumul are efectul de a „paraliza” temporar cilii responsabili cu filtrarea aerului inhalat.

Faceti efort fizic! În timpul mișcării se declanșează secreția de adrenalină care contractează vasele de sânge și în acest fel reduce inflamația mucoasei sinusurilor.

Folosiți alimente care provoacă lăcrimarea ochilor! Lacrimile sau orice altceva ar putea face nasul să curgă sunt utile în degajarea sinusurilor blocate. Ceapa, usturoiul și hreanul crud, ardeii iuți sunt cele mai la îndemână. De altfel hreanul poate fi utilizat și pentru prișnite pe frunte: se dă pe răzătoare, se stropește cu oțet , se pune într-un săculeț de tifon sau pânză. Pe zona dureroasă se aplică o cremă grasă peste care așezăm săculețul cu hrean. Va fi menținut maxim 3 minute deoarece poate irita pielea.

Alte metode pentru calmarea durerii

Masați-vă sinusurile dureroase! Aplicați căldura!

Ameliorarea vine din faptul că în zona respectivă se stimulează circulația.

Suplimente indicate:

  • Pure Yucca sau Curcuma Pro – efect decongestionat, antiinflamator,
  • Garlic Max – efect de antibiotic natural, fluidizează sângele dar și eventualele secreții,
  • Vitamina C – util în orice infecție / inflamație pentru că stimulează respirația celulară, crește imunitatea, efect antihistaminc, antialergic,
  • Oregano Oil – efect antimicrobian, antiviral, antifungic ,
  • Liquid Chlorophyll – efect detoxifiant și alcalinizant, aport de vitamina A, intervine în menținerea sănătății mucoaselor și tegumentelor,
  • Probiotice – întotdeauna utile în imunitate,
  • ORGANIC NONI – imunomodulator, util mai ales după ce trec fenomenele acute, dar necesar pentru a reduce reacția alergică.
  • ulei esențial de lavandă – doar uz extern – datorită proprietăților antiseptice şi antivirale este ideal în caz de tuse, răceală, laringită, infecții în gât sau sinuzită.

Afirmație benefică:

„ Accept să vorbesc despre mine. Nu mai am nevoie să fac tot timpul compromisuri. Am încredere în vocea mea interioară, pentru a afla ceea ce este bun pentru mine. Las tandrețea să intre în viața mea. Am încredere în mine și pot, în sfârșit , să văd lumina! ” – Jaques Martel

3 Replies to “Căi de a îndepărta simptomele neplăcute ale sinuzitei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.