Astmul – un handicap?

Astmul apare când principalele canale – bronşiole – prin care aerul traversează plămânii sunt inflamate şi excesiv de sensibile la “declanşatori”. În timpul crizelor, plămanii produc o cantitate suplimentară de mucus, iar pereţii bronşiolelor se îngustează îngreunând respiraţia.  Uneori criza astmatică este destul de gravă şi necesită spitalizarea, dar alteori simptomele sunt ocazionale şi de scurtă durată. Manifestările ca gâfâituri, tuse, respiraţie şuieratoare, sunt agasante pentru pacient şi anturajul acestuia, dar duc şi la declanşarea unei stări de anxietate din cauza hipoxiei –  oxigenare  insuficientă – . Cu nădejdea că medicina viitorului ne va ajuta să vindecăm astmul, încercăm deocamdată să îl ameliorăm, să reducem frecvenţa şî intensitatea crizelor. Sfaturile ce urmează ne pot fi de real folos.

Depistaţi alergiile. Gândiţi-vă bine la apariţia simptomelor şi corelaţi-le cu împrejurările care le-au determinat sau favorizat. Ţineţi un  jurnal în care să treceţi ce anume ați mâncat sau inhalat, activitatea  sau mediul în care v-aţi desfăşurat-o   anterior declanșării crizei. Dacă notaţi timp de căteva luni tot ce am pomenit mai sus, menţionănd şi datele crizelor de astm, precum şi amănunte referitoare la gravitatea simptomelor, atunci vă puteţi face o idee cu privire la ce anume vă dăunează ca să ştiţi să evitaţi pe viitor.

Dacă sunteţi alergic la polenul unor plante, în perioadele din an corespunzătoare producerii acestuia, de obicei primăvara şi vara, rămâneţi in casă dimineţile ca şi în zilele călduroase, uscate, în care bate vântul, când concentraţiile de polen tind să fie cele mai mari. În aceste perioade ţineţi şî ferestrele închise.

 În anotimpurile reci – toamna, iarna – problemele pot fi cauzate de mucegaiuri şi ciuperci microscopice. Ele prosperă in zonele din locuinţă cu umezeală ridicată (băi, pivniţe). Aşadar o ventilaţie adecvată este esenţială. După duş, folosiţi un ventilator extractor, sau deschideţi fereastra, aveţi grijă să ştergeţi faianţa, important e ca umezeala să nu rămână acolo pentru că favorizează dezvoltarea mucegaiurilor.

Evitaţi să ţineţi un animal cu blană în preajma dumneavoastră sau spălaţi-l cel puţin o dată pe săptămână pentru a-i îndepărta mătreaţa.

În timp ce gătiţi, ventilaţi corespunzător bucătăria deoarece aburii, mirosurile puternice pot contribui la declanşarea  crizelor de astm.

Îndepărtaţi cu grija şi cât  mai des praful, cu lavete umede ca să nu îl inhalaţi. Sau aspiraţi-l, nu numai de pe podele, ci şi de pe tapiserie. Astfel aveţi garantia ca îndepartaţi şi acarienii – microrganisme parazite, cărora le merge bine pe celulele moarte ale pielii şi care pot favoriza crizele de astm.  Schimbarea cât mai frecventă a aşternuturilor şi spălarea lor la temperaturi cât mai înalte, contribuie de asemenea la reducerea numărului acarienilor din preajma noastră. Uleiul de eucalipt cu care se poate stropi lenjeria, salteaua, perna le ”stingherește” înmulțirea.

Dacă alergenii depistaţi sunt greu de evitat, soluţia e să sprijinim organismul să facă faţă folosind produsele CaliVita International. Astfel, Polinezian Noni / Organic Noni are efect imunomodulator, OxyMax şi Low Deuterium Oxy Crystal substituie cu succes deficitul de oxigen, Pure Yucca sau Oregano Oil au efect mucolitic şi antiinflamator, eliberează căile respiratorii de secreţiile nedorite.

Fumul de ţigară este extrem de iritant.

El nu doar că declanşează crizele de astm, dar creşte şi riscul de astm la copii. Ideal ar fi să renunţăm la fumat, dar oameni suntem si permanent supuşi greşelii, aşa că apelăm la Rhodiolin – un adaptogen care să ne reducă stresul vinovat uneori de menţinerea acestui viciu –  şi  Smokerade – un antioxidant și în acelaşi timp detoxifiant destinat fumătorilor înrăiţi.  Copiilor le dăm Noni şi OxyMax pentru a reduce efectele negative ce le-ar putea avea fumul asupra lor.

Răsfăţaţi-vă cu flavonoizi! Este recunoscut efectul lor de combatere a inflamaţiei mucoasei respiratorii – frecventă în cazul astmaticilor.  Alimentele bogate în flavonoizi sunt: citricele, strugurii, merele , ceapa, prunele, cireşele, vişinele, murele, măceşele, coacăzele negre, afinele… Dar pe acestea nu le avem la îndemăna mereu, sau calitatea lor e inferioară după ce au fost multa vreme depozitate, sau congelate. Solutia: Vitamina C ( C Plus, C 300, Liquid C+ Bioflavonoids), ZenThonic , Resveratrol Plus. Flavonoizii nu numai ca întăresc pereţii capilarelor, au şi efect antioxidant, adică ajută la protejarea membranelor căilor respiratorii in faţa efectelor nocive ale poluării. Un flavonoid benefic astmaticilor este și quercitina, qProtect, Ginko XC conţin acest bioflavonoid.

MagneZiB6 e un produs cu totul special pentru astmatici. Magneziul contribuie la diminuarea tensiunii musculare și atenuează spasmele căilor respiratorii. Zincul activează o serie de enzime importante şi participă la mecanismul natural de apărare al organismului (adică susţine sistemul imunitar). Vitamina B6 are  funcţie importantă în formarea săngelui, imunitară, în diviziunea celulară, este esenţială pentru funcţionarea echilibrată a sistemului nervos.  Omega 3 concentrate ajută la atenuarea unor procese din organism care duc la inflamaţie, contribuie la întarirea sistemului imunitar.

Menţineţi-vă activ! Pentru a controla astmul, o viaţa activă este mult mai indicată decăt una sedentară. Sportul, nu neaparat de performanţă,  ajută la creşterea capacitaţii pulmonare şi a activitaţii aparatului cardiovascular. Exerciţiile fizice trebuie efectuate in aer liber, pe vreme caldă, nu caniculară, iar, dacă e frig, purtaţi mască sau fular care să nu permită intrarea aerului rece direct în căile respiratorii deoarece le poate irita şi poate declanşa criza de astm.

Modificaţi-vă stilul de a respira! Majoritatea oamenilor respiră folosindu-şi doar muşchii toracici. Aceasta face dificilă golirea completa a plămânilor de aer. Pentru suferinzii de astm este important să folosească şi diafragma. Acest muşchi mare, situat între piept şi abdomen, adaugă un plus de putere respiraţiei şi ajută la eliminarea din plămâni a aerului “uzat”, diminuând senzaţia de respiraţie întretăiată. Pentru a învaţa respiraţîa corectă, denumită şi abdominală, trebuie să exersaţi. Întindeţi-vă pe spate, de mai multe ori pe zi, cu o mână pe abdomen şi cu cealaltă pe piept. În timp ce inspiraţi, mâna de pe abdomen trebuie sa se ridice uşor, pe când aceea aflată pe piept abia să se mişte.

Controlaţi-vă stresul! Activitatea fizică, yoga, meloterapia, sau chiar suplimente precum Rhodiolin, MagneZib6, Stress Management pot fi de foarte mare ajutor.

Spălaţi-vă des pe mâini! Multe persoane devin astmatice după ce au avut infecţii repetate ale aparatului respirator. La cei care se confruntă deja cu această boală,, infecţiile virale pot agrava sau îndesi crizele.  Adenovirusurile pot supravieţui ore întregi pe clanţele uşilor, pe atârnătorile din mijloacele de transport în comun, pe suprafaţa banilor. Spălându-vă des pe mâini, cel puţin la interval de câteva ore, veţi îndeparta cu apă şi săpun virusurile, înainte ca acestea să vă poată lua în primire. Dacă totuşi v-aţi imbolnăvit, suplimentaţi-vă doza de vitamina C – C 1000, C 500, Lion Kids C – , Oxymax, folosiţi ca antibiotic produsul Garlic Max sau Paraprotex – acestea nu au, garantat, efectele secundare asupra celulei hepatice precum cele alopate -.

Evitaţi aspirina sau ibuprofenul, puteti folosi ca antiinflamatoare Pure Yucca, Curcuma Pro, Joint Protex sau pentru scăderea febrei Nopalin, apă cu multă lamăie.

Refluxul gastro-esofagian poate declanşa crizele de astm! Pentru evitarea lor luaţi 4-5 mese pe zi, cu cantitaţi mici de alimente, ajutaţi-vă digestia cu Digest Ease sau Papaya Plus sau Digestive Enzymes, cu probiotice – ACZymes, ProbioBalance, Acidophillus, reduceţi aciditatea gastrică cu Green Care, Liquid Chlorophill, apă alcalină obţinută cu Aquarion.

Bioharmonex , aparatul despre care am mai povestit de atătea ori, vă ajută din perspectivă energetică să evitaţi sau să amelioraţi crizele de astm.

Sunt convinsă că, dacă veţi urma o parte dintre aceste sfaturi, astmul nu vă va mai supăra aşa des şi veţi avea o viaţă cât mai frumoasă. Produsele CaliVita International ne oferă astfel şi libertate!

N.B. Înfaţisarea unui astmatic în timpul unei crize, mai ales dacă este severă, impresionează prin dramatism şi necesită intervenţia unui medic… Totuşi, până la sosirea ambulanţei, 10-20 de picături de OxyMax dizolvate în 100 ml apă plată pot avea efect salvator.

9 Replies to “Astmul – un handicap?”

  1. draga mea CLARO ,ma bucur ptr. aceasta pagina care descrie f. frumos ,exact suferinta mea .
    Eu de fapt am lucrat si intr-un mediu viciat indirect,dar am inhalat acele gaze care erau emanate de acidul sufuric si clorhidric din combinatul de celuloza si hartie ,din BRAILA ,poate ati auzit ,am muncit 33 ani numai aici intr-un laborator ,norocul meu este ca am lucrat mai mult in ctc(control tehnic de calitate ) unde avizam marfa ptr. export,dar lucram cu hartia si cartonul ,totusi acei factori viciati erau folositi la fabricarea lor,etc. si noi fara sa ne dam seama ,ca ar fi trebuitsa ne menajem de inhalarea lor ,cred ca de aici am capatat si acest astm bronsic,care probabil nu a fost tratat decat superficial si am ajuns sa ma capatuiesc cu pleurezie +astmul ,am ajuns la ingreunarea respiratiei care mi-o controlez,cat pot,dar ma ajuta si spray-ul SERETIDE 50/500
    ma protejez de frig acoperindu-mi nasul cand ies afara ,vara ma feresc cat pot de praf,mirosuri puternice de sprai-uri,,la bucatarie nu suport mirosurile ,ma sufoca,fumul de tigara la fel imi face rau ,e cam greu ca de multe ori imi spun ca doar intr-o camera sterilizata m-ash simti cel mai bine sa fie oxigenata fara alte impuritati,ha,ha,ha ,glumesc ,dar imi este greu si mai nou am observat ca si cand ma supar ,mi se ingreuneaza respiratia ,banuiesc ca este pe fond nervos,nush ce sa mai spun ,ptr. ca si viata in familie nu este kiar usoara ,decat sa ma rog la Dumnezeu sa ma tina lucida si sa indur pana cand el va vrea
    multumesc CLARO ca la tine pe blog citesc despre lucruri interesante ,pe intelesul meu si ma bucur ca ma pot informa de cea ce sufar ,ptr. ca daca intreb un medic nu imi explica ,poate nu are rabdare ❓
    ash fi bucuroasa sa scri si despre hepatita B ,cate ceva ca pe internet nu am gasit kiar pe intelesul meu
    o seara placuta iti doresc

  2. Multam frumos Claro pt. toate sfaturile despre astm,
    Imi pare rau ca nu te-am descoperit mai demult!
    cum niciodata nu-i prea tarziu , am sa intru destul de des pe blogul tau sa te citesc.
    Multam inca odata!

  3. Sunt astmatică și iau Symbicort și Spiriva…fără ele nu pot să trăiesc.
    Am extras câteva sfaturi pe care sunt hotărâtă să le urmez (MagneZnB6 și Vitamina C -care face minuni-)
    Mulțumesc !

  4. Bunica mea are o tuse care seamănă cu o bronsita. Am fost la dr si ne a spus că nu este pericol de bronsita. Are flegma an piept , dar nu poate sa rusească suficient pt a o scuipa. Poate primesc un sfat de la dv . Multumesc .

    1. Bunica dumneavoastră are cumva și vreo afecțiune cardiacă? Uneori poate apărea tusea aceasta la persoanele cu insuficiență cardiacă, poate fi și de la medicamentele de scădere a tensiunii. Mi-ar fi de folos sa stiu mai multe despre bolile bunicii dumneavoastra ca să vă pot ajuta.

  5. Buna ziua am astm alergic si rinita alergica de 6 luni folosesc symbicort ce suplemente as putea lua mentionez ca am nasul continuu infundat ,multumesc

    1. Bună ziua! Vă recomand:
      – vitamina C cu bioflavonoide : C 300 Plus sau Liquid C sau C 1000 Plus
      – de două ori pe an detoxifiere și deparazitare – Oregano Oil + probiotic (AC Zymes sau AC Zymes Plus sau Acidophillus sau ProbioBalance) + Pure Yucca
      – Organic Noni după detoxifiere/deparazitare
      – Vitamin D sau D Drops pentru că susțin imunitatea și reduc inflamația
      Probiotice ați putea lua timp foarte îndelungat, deoarece sănătatea tubului digestiv contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic.
      Oregano Oil îl puteți folosi și pentru am vă pune picături în nas sau pentru a face inhalații.
      Produsele le veți putea comanda pe acest site sau după completarea formularului de aici: http://calivita.ro/registration/0402062087

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.